Byggnadsingenjör till Urbangreen


2020-06-19

Daniel Andersson, ny byggnadsingenjör på Urbangreen.
Bild: Urbangreen
Daniel Andersson, ny byggnadsingenjör på Urbangreen.

Urbangreen fortsätter att växa och utökar teamet ytterligare med byggnadsingenjören Daniel Andersson som kommer att jobba främst i södra Sverige med projektering, utveckling och byggnation av gröna taklösningar såsom sedumtak, sedummiljötak och taklandskap.

– Det är alltid extra roligt att välkomna unga talanger till oss och i och med Daniel så utökar vi vår kompetens avseende byggnadsteknik och bevattning ytterligare vilket gör att vi kommer att kunna bli ett ännu bättre bollplank för våra kunder och samarbetspartners samt ge dem ännu bättre service, säger Therese Lundstedt, vd Urbangreen.  

Under de senaste åren har Urbangreen vuxit både till antalet anställda och sett till antalet utförda projekt och underentreprenader. Bland de större projekten där Urbangreen skapat gröna taklösningar kan campus Albano i Stockholm, Kunskapshuset i Gällivare och Malmö Live i Malmö nämnas. 

– Vi ser en fortsatt ökad efterfrågan på gröna tak och inte bara de traditionella sedumtaken utan även våra patenterade sedummiljötak och utvecklade lösningar för taklandskap. En efterfrågan vi såklart vill kunna möta med duktiga medarbetare och stor kunskap. 

– I dessa tider då vi tvingas vistas utomhus i allt större utsträckning  på grund av smittorisk ger mötesytor på taken dessutom företag och människor än fler alternativ att mötas. Att vistas bland grönska har dessutom visat sig ge även positiva psykosociala effekter, förutom det faktum att det är vackert, säger Therese Lundstedt. 



Källa: Urbangreen