K-Fastigheter köper byggprojekt i Høje-Taastrup


2020-07-24

Visionsbild av bostäderna i Høje-Taastrup (bilden är en illustration).
Bild: K-Fastigheter
Visionsbild av bostäderna i Høje-Taastrup (bilden är en illustration).

K-Fast Holding AB har förvärvat ett pågående byggprojekt omfattande 36 lägenheter i Høje-Taastrup, mellan Köpenhamn och Roskilde.

K-Fast Holding AB, har förvärvat ett pågående byggprojekt i Høje-Taastrup bestående av stadsradhus med 36 lägenheter och total uthyrningsbar area om 3 600 kvadratmeter.

– Detta är vår andra transaktion i Danmark, denna gång i Høje-Taastrup cirka 20 kilometer väster om Köpenhamn. Høje-Taastrup är en populär bostadsort för dem som vill ha närhet till natur och goda pendlingsmöjligheter, säger Jacob Karlsson, VD för K-Fastigheter.
– Våra stadsradhus kommer att erbjuda en hög boendestandard och jag är övertygad om att kommande hyresgäster uppskattar denna vardagslyx i ett tryggt och trevligt område.

Köpeskillingen baseras på underliggande fastighetsvärde om 110 miljoner danska kronor och transaktionen finansieras genom befintlig kassa. Uthyrningsbar yta uppgår till totalt 3 600 kvadratmeter, med årligt hyresvärde om cirka 5,9 miljoner danska kronor. Tillträde sker när projektet är färdigställt under våren 2021. Säljare är Borohus, som ingår i Västkuststugan-koncernen.


Källa: K-Fastigheter