AF Gruppen bygger bostäder åt Riksbyggen i ny stadsdel i Göteborg


2020-08-03

AF Bygg Göteborg ska bygga 143 nya bostäder i stadsdelen Backa i Göteborg på uppdrag av Riksbyggen (bilden är en illustration).
Bild: Wec360°
AF Bygg Göteborg ska bygga 143 nya bostäder i stadsdelen Backa i Göteborg på uppdrag av Riksbyggen (bilden är en illustration).

AF Gruppens dotterbolag AF Bygg Göteborg ska bygga 143 nya bostäder i stadsdelen Backa i Göteborg på uppdrag av Riksbyggen. Kontraktssumman är ca 200 miljoner kronor, exkl moms.

Backa är ett av Göteborgs prioriterade utbyggnadsområden. Här utvecklas Selma stad, en ny stadsdel med bostäder samt handel, kultur och idrott. I den första etappen uppförs omkring 1 000 nya bostäder.

Riksbyggen planerar för 143 bostadsrättslägenheter vid Selma Lagerlöfs Torg. Till våren börjar AF Bygg Göteborg bygga den första etappen med 85 bostäder i bostadsrättföreningen (brf) Dunungen. De flesta lägenheterna här har fönster åt två håll och alla kommer att ha balkong eller uteplats i bästa möjliga solläge.

Byggnationen av etapp två med seniorbostadsrätter i brf Bonum Mårbacka beräknas starta våren 2022.

- Vi ser fram emot att få bidra till en större mångfald av bostäder i Selma stad som kan ge många olika människor möjlighet att både bo kvar i och flytta till stadsdelen, säger Bård Frydenlund, koncerndirektör i AF Gruppen för Sverige.



Källa: AF Gruppen