Här syns ingen kris på bostadsmarknaden - Vega växer


2020-08-07

Brf Vega Avenue i Haninge är OBOS Kärnhems elfte etapp i Vega (bilden är en illustration).
Bild: OBOS
Brf Vega Avenue i Haninge är OBOS Kärnhems elfte etapp i Vega (bilden är en illustration).

I den kuperade miljön i Vega i Haninge kommun har både flerfamiljshus, villor och grupphusområden tagit form. Totalt kommer området rymma 3 500 bostäder. OBOS Kärnhem har sedan 2013 uppfört många rad- och parhus i Vega och nu alldeles i närheten av pendelstationen är flera lägre flerfamiljshus under uppförande. Närheten till naturen, skolor och service gör området attraktivt. Men även prisläget i kommunen gör området populärt.

– För många är läget det viktigaste när man väljer en bostad, man eftersöker goda kommunikationer till city eller arbetsplats. Om man har familj så vill man gärna vara nära förskola, skola, familj och natur, säger Jimmy Rosetti, mäklare på Svensk Fastighetsförmedling, som säljer OBOS Kärnhems bostäder i Vega.

En av många som trivs i området är Samuel Grinblatt. Sedan några månader bor han med sin familj i en bostad på 105 kvm i Brf Tallhöjden. På frågan om varför de valde att köpa en bostad i Vega säger han:
– Det bästa med området är att det är nära till naturen, fina grannar och att det är ett väldigt lugnt område. Avgörande var också prisläget i Vega jämfört med andra delar av Stockholm.

Samuel berättar att det var ett stort steg att köpa en ny bostad och de hann tänka många tankar innan de kunde flytta in. 
– Jag tror att många kan känna igen sig i det Samuel beskriver, säger Hanna Ekfäldt som är kundansvarig i projekten i Vega.

Jimmy Rosetti håller med och delar med sig av några tips när man ska köpa sin nya bostad:
– När du ska köpa en ny bostad ska du vara väl förberedd. Ta kontakt med bank så att du vet hur mycket du får köpa för och vilka krav som ställs. Har du en bostad som ska säljas i samband med köpet av ny bostad bör du även förbereda med mäklare så att du är redo när du väl hittar din drömbostad.

Tillhörigheten till norska OBOS-koncernen ger stabilitet till det Växjö-baserade företaget OBOS Kärnhem och dess kunder. Med över 90 års erfarenhet av att bygga bostäder bidrar de med ekonomisk trygghet och erfarenhet.



Källa: OBOS