Alingsås får ett nytt grupp- och äldreboende


2020-08-10

Vardags äldreboende Alingsås, sett från gatan (bilden är en illustration).
Bild: Peab Bostad
Vardags äldreboende Alingsås, sett från gatan (bilden är en illustration).

Flygbild över Villa Stadsskogen, Vardagas nya grupp- och äldreboende (bilden är en illustration).
Bild: Peab Bostad
Flygbild över Villa Stadsskogen, Vardagas nya grupp- och äldreboende (bilden är en illustration).

Vardaga och Peab Bostad bygger ett nytt grupp- och äldreboende i Alingsås. Äldreboendet får namnet Villa Stadsskogen, består av 60 lägenheter och ligger i det växande området Stadsskogen. I samma fastighet kommer Nytida ha ett LSS-boende med sex platser. Öppning är planerad till hösten 2022.

– Vi välkomnar ett nytt grupp- och äldreboende. Det är självklart att man ska kunna åldras med trygghet och kunna välja att bo kvar i samma område. Alingsås kommer om ett par år ha flera nya och moderna äldreboenden vilket är bra både för omsorgstagarna och medarbetarna, säger, Micaela Kronberg, ordförande i vård och omsorgsnämnden.

Invändigt kommer äldreboendet att inredas enligt Vardagas prisbelönta boendekoncept. Inredningen kombinerar funktion med nordisk design och skapar en hemtrevlig, ombonad och funktionell boendemiljö. Färger och inredningsdetaljer är med grund i forskning och evidens anpassade till det åldrande ögat och underlättar för personer med demenssjukdom att orientera sig på boendet. Fastigheten får även ett LSS-boende med sex platser som kommer drivas av Nytida. Det är Vardagas andra äldreboende under byggnation i Alingsås. Det första, Villa Brogården beräknas öppna i början av 2022.

– Vi är mycket glada över att få möjligheten att öppna vårt andra äldreboende och ett nytt gruppboende i Alingsås. På Villa Stadsskogen kommer vi kunna erbjuda omsorgstagarna en god omsorg i moderna, hemtrevliga och ändamålsenliga lokaler, säger Malin Appelgren, tillväxtchef Vardaga/Nytida.

– De senaste tio åren har Stadsskogen vuxit befolkningsmässigt. Bredvid alla bostäder har det byggts skolor, förskolor och idrottshall, men det finns fortfarande inte något äldreboende. Det känns oerhört roligt att som Nordens Samhällsbyggare nu ha knutit till oss Vardaga och Nytida. Tillsammans kan vi nu fortsätta utvecklingen av Stadsskogen och ta den till nästa steg där även våra äldsta nu blir inkluderade i stadsdelen, säger Johan Thyni, projektledare Peab Bostad, Nordens Samhällsbyggare

Vardaga och Nytida är del av företagsgruppen Ambea.



Källa: Vardaga