Nytt förtroende för Assemblin i Sälen


2020-08-30

Nya SkiStar Lodge i Hundfjället (bilden är en illustration).
Bild: SkiStar
Nya SkiStar Lodge i Hundfjället (bilden är en illustration).

Fjällresemålet Sälen fortsätter att expandera. I Hundfjället byggs ett nytt hotell, SkiStar Lodge, och Hundfjällscenter omvandlas till konferens- och spaanläggning. Assemblin ansvarar här för samtliga elinstallationer.

Precis som vid Assemblins tidigare uppdrag för den nya flygplatsen i Sälen är uppdragsgivaren Peab och beställare SkiStar.

– Det känns tryggt att få fortsätta det goda samarbetet med Assemblin som vi byggt upp tillsammans i tidigare projekt, säger Anna Pers, arbetschef på Peab.

Nya SkiStar Lodge Hundfjället får 153 rum och placeras mitt på Hundfjällstorget med direkt anslutning till de två 8-stols expressliftarna West- och East Express. Det utrustas även med restaurang, loungebar, butiker med mera. Hotellet ligger i direkt anslutning till Hundfjällscenter, som byggs om till konferensanläggning med bad och spa. Byggnaderna beräknas stå klara till vintern 2021–2022.

– Vi är mycket glada över att vi får fortsatt förtroende av Peab och SkiStar i Sälen. Det här är två stora, fina uppdrag för vår filial i Mora och platskontoret i Älvdalen, som öppnades 2018. Tack vare våra duktiga medarbetare har vi mycket starka och långvariga kundrelationer i regionen, säger Christian Skoglund, regionchef Nordväst på Assemblin El.



Källa: Assemblin