Efterlängtad lansering av ROTO S Plus i Sverige


Ann-Louise Larsson 2020-08-21

I nya S Plus-serien finns bland annat R50.35 S Plus.
Bild: Hüllert Maskin
I nya S Plus-serien finns bland annat R50.35 S Plus.

I nya S Plus-serien finns bland annat R50.35 S Plus.
Bild: Hüllert Maskin
I nya S Plus-serien finns bland annat R50.35 S Plus.

Hüllert Maskin har introducerat en ny modellserie från Merlo i form av nya ROTO S Plus. Den populära runtomsvängande teleskoplastaren ROTO har utvecklats och fyllts på med ny teknik för bättre säkerhet, effektivitet och prestanda. I serien finns sex modeller från R50.21 S Plus som lyfter 5 ton 21 meter till R70.28 S Plus som lyfter 7 ton hela 28 meter.

Redan under förra årets Load Up North i Umeå bjöd AB Hüllert Maskin på ett smakprov av den nya S Plus-serien. Intresset var stort bland mässbesökarna och förväntningarna har därför varit höga inför lanseringen. Dock fick lanseringen vänta. I mars utfärdades lockdown i Italien och Merlos fabrik tvingades stänga. Produktionen stannade av och planerade leveranser blev framflyttade. I maj släppte Italien på restriktionerna och Merlo kunde öppna upp fabriken igen. Kort efter återöppnandet kunde den första leveransen av nya S Plus-serien nå Sverige för iordningställande och leverans till kund. 

– Just nu arbetar våra servicetekniker för fullt i verkstan med iordningställande av bland annat tre R50.26 S Plus. Snart kommer ännu fler nya maskiner rulla in i Sverige så det kommer bli en intensiv höst, vilket vi är väldigt glada för, säger Andreas Tagesson, vd på AB Hüllert Maskin.

Den nya ROTO S Plus-serien utmärker sig bland annat genom förbättrad prestanda och oöverträffad effektivitet. Större motor, nytt hydraulsystem och ny drivlina i kombination med ny tiltbar hytt, kapacitiv joystick, klimatanläggning anpassad för både vinter och sommar, nytt lasthanteringssystem med ny display och funktionslayout och ny chassifjädring gör maskinen till ett enastående val för den som söker en runtomsvängande teleskoplastare.

Nytt för den nya modellserien är också det moduluppbyggda produktionssystemet vid Merlos fabrik, vilket innebär att olika delar är byggda var för sig för att till sist monteras ihop till en enhet. Detta minskar bland annat risken för produktionsfel. 

– Varje modul genomgår ett kvalitetstest innan slutmonteringen. Det förenklar också för oss vid beställning. Varje beställning har sin egen identitet i produktionslinjen och maskinen kan effektivare anpassas exakt efter hur beställaren vill ha sin teleskoplastare, fortsätter Andreas Tagesson.

Ännu en runtomsvängande nyhet från Merlo är den nya R40.18 S, som hade Sverigepremiär tidigare i år, och är en uppdatering av den tidigare modellen R40.18.



Källa: Hüllert Maskin