Ny allt-i-ett-lösning för is- och snöfria takbrunnar


2020-08-25

RIM-DrainTrace-KIT överför värmen till snön och håller områdena runt takbrunnen is- och snöfria (bilden är en illustration).
Bild: nVent
RIM-DrainTrace-KIT överför värmen till snön och håller områdena runt takbrunnen is- och snöfria (bilden är en illustration).

nVent Electric pls lanserar nVent RAYCHEM RIM-DrainTrace-KIT: En helhetslösning för att hålla brunnar på platta tak is- och snöfria.

RIM-DrainTrace-KIT består av en central aluminiumring som läggs runt takbrunnen på det platta taket. Ringen har sex flikar som sammanfogas med kanalpaneler. En färdig längd GM-2XT värmekabel ingår och placeras runt ringen och i panelerna. Värmekabeln levereras med åtta meter påmonterad kallkabel och färdig ändavslutning.


Skapar kanaler för smältvattnet att rinna ner i takbrunnen
När vi drabbas av tufft vinterväder så täcks platta tak snabbt med tjocka lager av snö. När sedan temperaturen växlar under dygnet, kan snön smälta och smältvattnet rinna in i t ex fogar. Då temperaturen sjunker så fryser smältvattnet åter och expanderar. Då kan stora, dyra skador uppstå på taket. Därför är det avgörande att takbrunnar hålls fria från is och snö, så att smältvattnet på ett säkert sätt rinner av taket, innan det återfryser.

RIM-DrainTrace-KIT överför effektivt värmen till snön och håller områdena runt takbrunnarna is- och snöfria. RIM-C-kanalpanelerna skyddar värmekabeln mekaniskt och skapar kanaler för smältvattnet att rinna i, ner till takbrunnen.


Färdiga delar för snabbare installation
RIM-DT-delarna snäpper enkelt in i varandra och eliminerar behovet av nitning, håltagningar eller komplexa kabellayouter och reducerar därmed installationstiden på arbetsplatsen. Den färdiga värmekabelslingan gör installationen snabb och enkel.

RIM-DrainTrace-KIT kan användas antingen ihop med befintliga, redan monterade takbrunnar. Då undviks kostsamma arbeten med att byta ut existerande takbrunnar. Eller ihop med nya brunnar, vid nybyggnation.

DrainTrace kan användas på alla typer av platta tak, inklusive bitumentak.


”Allt-i-ett-lösning för takläggare, entreprenörer, återförsäljare och fastighetsägare” 
– På nVent söker vi alltid nya, innovativa lösningar för att underlätta för fastighetsägare att skydda sina fastigheter från vinterskador, säger Knut Bittner, produktchef på nVent.
– Denna nya produkt är utvecklad utifrån den principen. Takläggare, entreprenörer och återförsäljare har nu tillgång till en allt-i ett-lösning som de tryggt kan rekommendera till sina kunder. Fastighetsägare kan känna sig trygga med att deras takbrunnar hålls fria från is och snö och att de undviker dyra reparationskostnader.

För DrainTrace gäller upp till 12 års garanti.



Källa: nVent