Ulla Bergström ny vd för Swecos arkitekter


2020-09-09

Ulla Bergström ny vd för Swecos arkitekter.
Bild: Sweco
Ulla Bergström ny vd för Swecos arkitekter.

Ulla Bergström tillträder som ny vd för Swecos arkitektverksamhet och blir en del av Sweco Sveriges ledningsgrupp. Hon kommer närmast från White arkitekter där hon sedan 2013 varit chef för Stockholmskontoret.

– Med Ulla får vi en autentisk och kommunikativ ledare med mycket gott renommé. Hennes erfarenhet från chefspositioner och som arkitekt gör att hon har djup insikt och kunskap om såväl marknaden och dess förändringar, liksom vikten av kundfokus. Arkitekterna har stor betydelse för hela Sweco, både för erbjudandet av tjänster liksom för hela företagets kultur och jag är övertygad om att Ulla kan utveckla Swecos arkitektverksamhet till att ännu tydligare placera oss på kartan som världsledande arkitekter, säger Ann-Louise Lökholm Klasson, vd Sweco Sverige.

Swecos arkitektverksamhet är en av världens största med 1 300 medarbetare internationellt, varav drygt 600 i Sverige. 

– Jag är oerhört glad att få förtroendet att driva och utveckla ett av landets främsta arkitektkontor och med den breda kompetens som hela Sweco besitter, både i Sverige och internationellt. Trenden i Europa går mot att arkitekter lierar sig med ingenjörer för att nå längre inom arkitektur, hållbarhet och digitalisering och här ser jag att Sweco står starka att axla den utmaningen. Jag ser fram emot att tillsammans med mina nya kompetenta medarbetare skapa och utveckla arkitektur som både är i framkant och ligger i linje med det hållbara samhälle vi vill leva i, säger Ulla Bergström.

Ulla Bergström tillträder den 7 december och ersätter Daan Cedergren som varit tillförordnad vd sedan maj 2020.



Källa: Sweco