Projektet som satte Assemblin under tidspress


2020-09-10

Claes Berggren är projektledare på Assemblin som lyckades spara tid i projektet, bland annat tack vare självjordande fönsterbänkskanaler från Hager.
Bild: Hager
Claes Berggren är projektledare på Assemblin som lyckades spara tid i projektet, bland annat tack vare självjordande fönsterbänkskanaler från Hager.

I Göteborg ligger Mektagonen: en kontorsbyggnad som nu växt ytterligare i form av en tillbyggnad. Assemblin ansvarade för installationerna och lyckades spara värdefull tid, bland annat med hjälp av självjordande fönsterbänkskanaler från Hager.

Byggperioden var lång, med start i september 2017. Lagom till sommaren 2020 blev allt äntligen besiktigat och klart.

Assemblin ansvarade för installationerna i projektet som ändrades i takt med att fastighetsägaren hyrde ut lokalerna.

– Utmaningen med Mektagonen var tidspressen, säger Claes Berggren, projektledare på Assemblin. Han fortsätter:

– Det var kort byggtid för oss eftersom vi kom in sent i processen. Under processen har vi fått göra hyresgästanpassningar för DB Schenker i de nya kontorslokalerna, samt för Willys och Nordic Wellness som expanderat i byggnaden.

I samband med tillbyggnaden av Mektagonen i Göteborg genomfördes nämligen ombyggnader av livsmedelsbutik, galleria, gym och parkeringshus.

Sammantaget hade Assemblin uppåt 15 montörer på bygget i över ett års tid.

– Det var en hel del som skulle installeras, berättar Claes som beställde det mesta från Hager.

Färdigbyggda centraler, matarkanaler, golvboxar och ett stort antal fönsterbänkskanaler. Närmare bestämt installerades 516 fönsterbänkskanaler. Det motsvarar en sträcka på hela 1 100 meter.

– Kanalerna är självjordande och det sparade oss åtminstone 40 timmar i installationstid. Att spara så pass mycket tid hjälpte oss i det här stora projektet, säger Claes avslutningsvis.



Källa: Hager