Brinova förvärvar bostads- och samhällsfastigheter i Bara centrum


2020-09-10

Visionsbild över fastigheten i Bara (bilden är en illustration).
Bild: Brinova Fastigheter
Visionsbild över fastigheten i Bara (bilden är en illustration).

Brinova Fastigheter AB har tecknat avtal om förvärv av fem fastigheter i Bara centrum strax utanför Malmö. Nybyggda fastigheter av hög kvalitet både avseende materialval, utrustning och utemiljö samt belägna på attraktivt läge nära allmänna kommunikationer.

Transaktionen sker i bolagsform och baseras på ett underliggande fastighetsvärde om 475 miljoner kronor. Fastigheterna består av åtta byggnader, byggda mellan 2012 och 2018, samt en pågående byggnation för vårdcentral med inflyttning i mars 2021. De ligger väl samlade, är byggda med hög kvalitet och hög funktionalitet.

Fem av byggnaderna är bostäder med totalt 113 lägenheter, varav 22 förhyrs som trygghetsboende. De övriga tre byggnaderna är samhällsfastigheter och består av en idrottshall och ett bibliotek som förhyrs av Svedala kommun, folktandvård och en vårdcentral under uppförande som förhyrs av Regions Skåne samt livsmedelsbutik och apotek. I fastigheterna finns även parkeringsytor och ett underjordiskt garage. Inom fastigheterna finns även en byggrätt att uppföra ett LSS-boende med fem lägenheter.

Beräknade årliga hyresintäkter, när vårdcentralen är inflyttad, uppgår till cirka 26 miljoner kronor och tillträde sker den 30 september 2020. 

De externa lån som upptas i fastigheterna finansieras hos SEB, som utgör de första gemensamma transaktionen mellan Brinova och SEB. Bara centrum är beläget i Svedala kommun, cirka 10 km öster om Malmö.

– Fastigheterna blir ett utmärkt tillskott till Brinovas fastighetsportfölj, där fokus ligger på bostäder och samhällsfastigheter. Brinova breddar sin närvaro till orter där ambitionen är att verka med en stark lokal närvaro. Fastigheterna är nästan nybyggda och kan förvaltas med befintliga resurser, vilket leder till en kostnadseffektiv förvaltning, säger Per Johansson, vd, om tillträdet.

– Vi är också glada att kunna inleda ett samarbete med en ny finansieringspartner, SEB.



Källa: Brinova Fastigheter