Spadtag för Titanias projekt Skogsgungan i Österåkers kommun


2020-09-11

Wojciech Wondell, projektchef på Titania, Christoffer Baudou, arkitekt på Blooc, Iris Vesterberg, affärsutvecklare på Blooc.
Bild: Titania
Wojciech Wondell, projektchef på Titania, Christoffer Baudou, arkitekt på Blooc, Iris Vesterberg, affärsutvecklare på Blooc.

Den 10 september togs det symboliska första spadtaget för projektet Skogsgungan i Österåkers kommun för vad som kommer att bli ett bostadsrättsområde om totalt 30 stadsradhus utvecklat i samarbete mellan Titania och Blooc.

– Efter några intensiva månader ser vi nu fram emot att kunna komma igång på riktigt och skapa attraktiva och hållbara bostäder i trä ritade av arkitekterna på Blooc, säger Wojciech Wondell, projektchef på Titania.

Skogsgungan ligger i det nya bostadsområdet Valsjöskogen, inte långt från Åkersberga och med Stockholms skärgård runt knuten, och som kommer bli en attraktiv stadsdel som bjuder in till en stillsam och naturnära livsstil. Med färdiga kvartersgator, en lekplats och en ny förskola präglas området av småskalig bebyggelse som samtidigt bevarar stora naturpartier för rekreation och friluftsliv i området.

Bostäderna är redan ute till försäljning och avtal har tecknats med flera kunder. Intresset har varit starkt från start och växer för varje dag. 



Källa: Titania