Gavlegårdarna tar sitt första spadtag i Godisfabriken


2020-09-15

Visionsbild över Godisfabriken (bilden är en illustration).
Bild: Gavlegårdarna
Visionsbild över Godisfabriken (bilden är en illustration).

Nu sätts spaden i backen för Gavlegårdarnas två bostadshus i Godisfabriken.
Fokus är hållbarhet och de två husen får både träfasad, grönska och smarta miljölösningar.

I mars inleddes de första byggnationerna i stadsdelen Godisfabriken och nu är det dags för Gavlegårdarna att följa efter.

Det har gått sex år sedan bolaget köpte den cirka 47 000 kvadratmeter stora Läkeroltomten av Cloetta. Visionen för den nya stadsdelen Godisfabriken har ända sedan dess varit klar. Här ska en modern och hållbar stadsdel med unika lösningar växa fram.

De två hus som Gavlegårdarna bygger får Ahlgrens Torg och de bevarade industribyggnaderna som närmaste grannar men också Diléns Saluhall som öppnar lagom till att hyresgästerna får flytta in i slutet av år 2022.

När nu det första spadtaget för Gavlegårdarnas hus tas, som blir porten in till den nya stadsdelen, görs det genom att fortsätta traditionen med att plantera den Carmencita-rönn som senare får sin fasta plats i Godisfabriken. Trädet, som både blommar och ger bär, blir en symbol för Gavlegårdarnas bidrag till en grön och levande stadsdel.

Deltar på ceremonin gör, förutom Gavlegårdarna, den entreprenör som fått uppdraget att bygga de två moderna och innovativa husen. Eko-arkitekt Jason Pomeroy finns med live och på länk, direkt från Singapore.

Den officiella byggstarten sker onsdag den 16 september, klockan 13.15.


Källa: Gavlegårdarna