Nytt innovativt infästningssystem från Würth


2020-09-18

Infästningssystemet kombinerar betongskruven W-BS med injekteringsmassa WIT-BS och ger snabb och säker montage i betong (bilden är ett kollage).
Bild: Würth
Infästningssystemet kombinerar betongskruven W-BS med injekteringsmassa WIT-BS och ger snabb och säker montage i betong (bilden är ett kollage).

Infästningssystemet finns i flera olika versioner.
Bild: Würth
Infästningssystemet finns i flera olika versioner.

Nu lanserar Würth ett nytt innovativt infästningssystem som kombinerar betongskruven W-BS fördelar med injekteringsmassa WIT-BS för snabbt och säkert montage i betong. Den intelligenta kombinationen av betongskruv med injekteringsmassa möjliggör en kortare montagetid och upp till två gånger dragbelastningen i betong.

Vid extremt höga dragbelastningar vid installation av tunga konstruktionselement måste den valda infästningen kunna hantera laster snabbt. För detta ändamål har Würth utvecklat WIT-BS, som kombinerar fördelarna med en betongskruven W-BS tillsammans med en injekteringsmassa WIT-BS.

– Det är därför en av de starkaste infästningslösningarna för snabb och säker installation av bärande-/ sekundära stålkonstruktioner t.ex. pelare, balkar, räcken i sprucken eller osprucken betong. I kombination med injekteringsmassa WIT-BS uppnår det extremt höga dragbelastningar, säger Peter Nyström Specialist infästning på Würth.

WIT-BS infästningssystem är särskilt lämpligt för:


Enkelt och snabbt montage
WIT-BS infästningssystem är enkelt att använda. Efter att hålet har borrats (hammar-/diamantborrning), rengörs hålet genom att blåsa en gång, borsta fyra gånger och slutligen blåsa en gång.

– I jämförelse med många andra injektionssystem är det inte nödvändigt att rengöra hålet med tryckluft. I nästa steg appliceras injekteringsmassa från borrhålets botten och betongskruven kan skruvas in. Montering av betongskruven utförs i ett moment, vilket sparar tid och arbete, fortsätter Peter Nyström.

Borrhålen förseglas med den härdade massan och förhindrar att vatten/fukt tränger in i betongen för att undvika frostskador på vintern.

Fördelen är att konsoler/fotplåtar kan monteras direkt i tidsbesparande genomsticksmontage eller förmontage. Betongskruven kan sedan belastas (enligt ETA 16/0043) motsvarande ett standardmontage. Efter härdningstiden kan man belasta enligt den maximalt tillåtna belastningen.



Tillgängliga versioner
Det nya systemet finns i sex versioner:

• W-BS/S i stål, elförzinkat, sexkantshuvud och fläns i storlekarna 10, 12 och 14
• W-BS/S i stål, elförzinkat, sexkantshuvud med stor bricka i storlek 10.
• W-BS/SK i stål, elförzinkat, försänkt huvud i storlek 10.
• W-BS/A4 i rostfritt syrafast stål A4, sexkantshuvud och fläns i storlek 10
• W-BS/SK i rostfritt syrafast stål A4, försänkt huvud i storlek 10.
• W-BS/A4 i rostfritt syrafast stål A4, med utvändig metrisk gänga i storlek 10.

Injekteringsmassa WIT-BS säljs i en koaxial patron (410 ml) inkl. mixer (0905 450 302).




Källa: Würth