Besqab och Nacka kommun tar första spadtag för nya bostäder i Nacka strand


2020-09-21

200 bostadstäder ska byggas i Nacka (bilden är en illustration).
Bild: Besqab
200 bostadstäder ska byggas i Nacka (bilden är en illustration).

Mats Gerdau, Carola Lavén och Cathrin Bergenstråhle.
Bild: Besqab
Mats Gerdau, Carola Lavén och Cathrin Bergenstråhle.

I fredags tog Mats Gerdau, kommunstyrelsens ordförande i Nacka kommun och Cathrin Bergenstråhle, ordförande i miljö- och stadsbyggnads-nämnden, tillsammans med Besqabs VD Carola Lavén, ett första spadtag för nya bostäder i Nacka strand.

Besqab är med och utvecklar Nacka och kompletterar nu bostadsutbudet i populära Nacka strand med nya lägenheter i ett högt och fritt läge vid Enspännarvägen.

– Nacka strands alldeles egna karaktär utvecklas mycket just nu, med nya attraktiva bostäder, arbetsplatser och service. Det blir en del av Centrala Nacka och blir en urban och tillgänglig plats, med närhet till natur och hav. Det är roligt att ha med Besqab på den resan, säger Mats Gerdau (M), kommunstyrelsens ordförande i Nacka kommun. 

– Det här bostadsprojektet är ett bra exempel på att vi nu förverkligar visionen om Nacka strand, en levande och trygg stadsmiljö, säger Cathrin Bergenstråhle (M), ordförande i miljö- och stadsbyggnadsnämnden i Nacka.

– Vi är glada att vara en del av Nackas spännande utveckling där natur och stad möts. Här kombinerar vi attraktiva bostäder i ett fint och högt läge med en hållbar livsstil nära natur, hav, service och en framtida tunnelbana, säger Carola Lavén, VD på Besqab.


Fakta om bostadsprojektet Nacka strand:

Antal lägenheter: Totalt 200 bostadsrättslägenheter
Bostadsstorlekar: 1 - 5 rum och kök
Inflyttning: Från andra kvartalet 2022
Arkitekt: Kjellander Sjöberg Arkitekter
Läge: Ett högt och fritt läge vid Enspännarvägen med utsikt över SaltsjönKälla: Besqab