Stångåstaden bygger 38 nya kombohus i Linköping


2020-09-23

Kombohus Småhus från Götenehus (bilden är en illustration).
Bild: Stångåstaden
Kombohus Småhus från Götenehus (bilden är en illustration).

Översikt Kombohus Småhus från Götenehus (bilden är en illustration).
Bild: Stångåstaden
Översikt Kombohus Småhus från Götenehus (bilden är en illustration).

Nu har det första spadtaget för 38 nya radhus med hyresrätt i Bärstadskogen i Ekängen tagits. Radhusen från Götenehus är färdigupphandlade bostäder framtagna inom branschorganisationen Sveriges Allmännyttas (SABO) koncept kombohus - bostäder med bra standard och bra energiprestanda som avropas till en förutbestämd kostnad.

– Det känns väldigt roligt att vi nu startar byggnationen av kombohus i Ekängen. När vi tittar på efterfrågan och kötider för olika typer av bostäder så är våra radhusområden väldigt populära. De fyller dessutom en viktig funktion idag för den som har råd med hyran men inte klarar bankernas krav på kontantinsats säger Fredrik Törnqvist, vd på Stångåstaden.

Syftet med kombohusen är att genom en förenklad upphandlingsprocess så sänks byggkostnaden, byggprocessen kortas ner och i slutändan kan kunderna erbjudas ett nyproducerat boende av hög kvalitet till en rimlig månadskostnad. Radhusen som ska byggas i Ekängen är Kombohus Småhus från Götenehus.

– Götenehus är en bostadsbyggare både åt konsument och professionella beställare och vår nya volymhusfabrik ger oss möjligheter att erbjuda marknaden bostäder med mycket korta byggtider på plats. Att volymhusfabriken stod klar samtidigt som vi vann ramavtalsupphandlingen med SABO var en ren tillfällighet men ack så trevlig säger Mic Möller, chef B2B på Götenehus.

– Vi jobbar tillsammans med Linköpings kommun för att få fram detaljplaner där vi kan bygga fler kombohus eller liknande industriell produktion säger Fredrik Törnqvist, vd på Stångåstaden.

Radhusen i Ekängen beräknas vara inflyttningsklara 2022.


Fakta:
Antal radhus: 38
Rum: 4 rum och kök
Yta: 104 kvm fördelat på två plan
Parkering: intill husentrén
Upplåtelseform: hyresrätt



Källa. Stångåstaden