51 nya hyresrätter invigda på Säteriet i Mölnlycke


2020-09-23

Per Vorberg, kommunstyrelsens ordförande i Härryda, och Peter Granstedt, VD på Förbo, invigde Tallspinnaren i Mölnlycke.
Bild: Förbo
Per Vorberg, kommunstyrelsens ordförande i Härryda, och Peter Granstedt, VD på Förbo, invigde Tallspinnaren i Mölnlycke.

I fredags invigdes 51 nya lägenheter i Tallspinnaren i Mölnlycke. Det var Per Vorberg, kommunstyrelsens ordförande i Härryda, och Peter Granstedt, VD på Förbo, som höll i ceremonin med att avtäcka en träfigur på platsen.


– Det har blivit fantastiskt bra. Det bidrar till utveckling av området och även hela Mölnlycke, sa Per Vorberg under sitt tal.

Peter Granstedt håller med:
– Vi har under lång tid arbetat med att utveckla Säteriet som bostadsområde. Att tillföra nya bostäder är en viktig del, som kompletterar den omfattande renovering vi utför och aktivitetsparken vi byggt.

Lägenheterna i Tallspinnaren är på mellan 1,5 och 4 rum och kök och alla har tillgång till egen balkong eller uteplats. Alla lägenheterna är uthyrda och inflyttning kommer att ske under september och oktober.

Under ceremonin avtäcktes en träfigur i form av en vätte. Det är en återknytning till första spadtaget, då Björns motorsågkonst började att såga till figuren. Vätten är tillverkad av en av ekarna som tidigare stod på platsen och trädet har även återvunnits till bänkar och bord och andra figurer som nu står i området.

Säteriet är ett område som under några år har genomgått en stor renovering och fått en modern kostym. Husen har renoverats, marken har rustats upp och Förbo har byggt en aktivitetspark i området. 



Källa: Förbo