Brion Installation & Service Installerar åt PEAB på Lunds tekniska högskola


2020-09-24

Lunds Universitet vill modernisera och bygga till lokalena för M-huset.
Bild: Akademiska hus
Lunds Universitet vill modernisera och bygga till lokalena för M-huset.

Brion VS Skåne har tecknat avtal med Peab för VVS installationerna när Lunds tekniska högskola moderniserar lokalerna på maskinteknik. För ventilationsdelen i VVS installationerna anlitar Brion Gojitech som Ue. Projektets är en utförande entreprenad vars totala storlek är ca 40 miljoner med en omgående start på första etappen.

Fastighetsägaren och slutbeställaren akademiska hus vill tillsammans med hyresgästen Lunds Universitet modernisera och bygga till lokalena för M-huset. M-Huset består av totalt cirka 29 000 kvadratmeter och cirka 24 400 kvadratmeter berörs av ombyggnaden. Tanken med moderniseringen är att skapa en långsiktig och hållbar miljö för studier och forskning. Man kommer också att uppföra en tillbyggnad i form av en större och fexibel undervisningssal kallad Teknodromen.

Projektet kommer delas in i tre etapper med en omgående start på del ett och sen sista etappen beräknas vara klar Q4 2022. För Brions del kommer ca 3-4 montörer att vara delaktiga i projektet.

– Det känns roligt att vi kan ta hem ett så pass stort projekt till Brion Vs Malmö. Vi har arbetat upp ett förtroende hos PEAB och att vi kan ta både ventilation och VS under Brions paraply är väldigt spännande. Vi har byggt upp en bra orderstock i bolaget på kort tid och framtiden ser ljus ut, säger Jonas Andersson på Brion Vs Skåne.Källa: Brion