Assemblin tecknar rikstäckande ramavtal om förskolor


2020-10-14

Visualisering av förskola.
Bild: Sweco Arkitekter
Visualisering av förskola.

Assemblin installerar ventilation, värme och sanitet inom ett ramavtal, som syftar till att ge Sveriges kommuner smarta paketlösningar för framtidssäkrade förskolor.

Omkring 1 000 nya förskolor behöver byggas i Sveriges kommuner de närmaste sex åren, enligt en undersökning av SKR (Sveriges Kommuner och Regioner). Resultatet av undersökningen ledde till en ramavtalsupphandling, där Skanska utsågs till en av de vinnande entreprenörerna. Assemblin har tecknat ett avtal med Skanska som sträcker sig över fyra år, med möjlighet till förlängning med två år. Avtalet omfattar installationer för ventilation, värme och sanitet för projekt inom ramavtalet. Nu är det första kontraktet klart och premiärbygget sker i Mörsil i Åre kommun.

– I vårt uppdrag utför vi installationer med separata system för skola och kök. Genom samordning mellan våra teknikområden skapar vi optimala lösningar med hänsyn till alla aspekter av funktion och hållbarhet, säger Mats Stark, regionchef, Assemblin Ventilation.

– Vi arbetar målmedvetet tillsammans i en väl sammansatt grupp för att komma fram till kostnadseffektiva tekniska lösningar som uppfyller samtliga kriterier, säger Lars Svensson, filialchef vid Assemblinfilialen Bankeryds Rör.

Skanska erbjuder i sitt koncept för nyckelfärdiga förskolor fyra alternativ i olika storlekar, med flexibilitet som en av de viktigaste utgångspunkterna. De så kallade ABCD-förskolorna har tagits fram av Skanska i samarbete med Sweco Arkitekter.

– Vi är mycket stolta över att få bidra till att säkerställa behovet av förskoleplatser på ett kostnadseffektivt och hållbart sätt. I detta uppdrag är vår multidisciplinära teknikkompetens kombinerad med rikstäckande närvaro en stor fördel, kommenterar Mats Johansson, vd och koncernchef på Assemblin.



Källa: Assemblin