Mätingenjörerna från Göteborg tar klivet mot Halland


2020-10-14

Bild från anläggningsmätning för Park- och naturförvaltningen i Göteborg.
Bild: Trig
Bild från anläggningsmätning för Park- och naturförvaltningen i Göteborg.

De göteborgska mätingenjörerna på Trig öppnar kontor i Varberg, för att bättre kunna möta efterfrågan på tjänster inom geodetisk mätning från bygg- och anläggningsbranschen i Halland.

Trig har funnits i Göteborgsregionen i snart tjugo år och sedan ett par år har de också kontor i Borås. Trig har under en längre tid fått förfrågningar från halländska företag och finns därför sedan i våras på Bruket i Varberg, berättar Nicklas Strand, områdeschef i Varberg.

– Vi har jobbat en hel del i norra Halland tidigare, och också fått förfrågningar på jobb längre söderut i länet som vi inte kunnat ta av på grund av avståndet. Med nya kontoret i Varberg kan vi jobba effektivt från Kungsbacka i norr till Laholm i söder, säger Nicklas.


Fullt upp med projektering, maskinstyrning och utsättning
Varbergsgänget är i full gång med projekt för ett flertal kunder som Serneke, Eggvena Schakt och Överlida grus/DC Wäst. Bland uppdragen syns de nya idrottshallarna i Kungsbacka, blivande ST-macken vid Jonstaka-rondellen och barnfamiljernas nya utflyktmål; Håstens nya utflyktslekplats. 

De senaste åren har man på Trig märkt en stor efterfrågan på geodetiska tjänster och utvidgat tjänsteportföljen från mätning för bygg- och anläggningsbranschen till att också jobba med projektstöd och förvaltning. Trig, som vuxit ordentligt de senaste fem åren, har idag femtio medarbetare och jobbar med allt från utsättning till 3D-scanning, inmätning med drönare och större projekteringsinmätningar för Trafikverket.

– Varbergskontoret är en del i en långsiktig satsning, där vi växer för att möta efterfrågan på erfarna mätingenjörer till bygg- och anläggningsbranschen i västra Sverige, säger Trigs affärschef Samuel Frost.



Källa: Trig