Byggstart för bostadsrätter i Botkyrka


2020-10-15

Brf Kaptenen omfattar 54 bostadsrätter (bilden är en illustration).
Bild: SHH
Brf Kaptenen omfattar 54 bostadsrätter (bilden är en illustration).

SHH har erhållit lagakraftvunnet bygglov och byggstartar nu Brf Kaptenen i Rikstens friluftsstad i Botkyrka. 70 procent av projektet, som omfattar 54 bostadsrätter, har innan byggstart sålts med bindande förhandsavtal.

Stadsdelen är belägen söder om Tullinge och rymde tidigare ett militärt flygfält. Idag pågår en betydande utveckling av området, där en levande stadsdel med nya bostäder, arbetsplatser samt skolverksamheter och service växer fram. Rikstens friluftsstad omfattar idag runt 1 000 bostäder och den färdigbyggda stadsdelen kommer att rymma totalt 3 500 bostäder till 2030.

Flerbostadshusen byggs i svenskt trä och Götenehus AB har kontrakterats att utföra husentreprenaden. Inflyttning planeras ske från slutet av 2021 till och med våren 2022.

– Rikstens friluftsstad är en fantastisk stadsdel som erbjuder de boende ett attraktivt och naturnära bostadsläge i ett växande Stockholm. Det har varit ett stort intresse för vårt projekt Brf Kaptenen, som består av moderna och välplanerade hem nära Stockholm city, säger Ann-Louise Gustafsson, försäljningschef SHH Bostad.



Källa: SHH