Bonava återigen ett av börsen mest jämställda bolag


2020-10-22

Bild: Pontus Orre

Bonava AB är för andra året i rad ett av börsens mest jämställda företag, enligt stiftelsen Allbrights årliga genomgång. I den nyligen publicerade Allbrightrapporten 2020 placerar sig Bonava högt upp på den så kallade ”gröna listan”, där bolagen med mest jämställda ledningsgrupper återfinns.

Sedan Bonava bildades 2016 har företaget utmanat fastighets- och byggbranschen och bland annat arbetat strategiskt med jämställdhet, då bolaget vuxit från att ha cirka 1600 anställda år 2016, till att idag ha cirka 2300 medarbetare.

–  Jämställdhet borde vara en hygienfaktor i svenskt näringsliv idag. En diversifierad grupp av människor ger möjlighet till dynamiska diskussioner och samarbeten, vilket leder till bättre beslut. Det gäller team på alla nivåer i en organisation – inte minst en ledningsgrupp, säger Joachim Hallengren, VD och koncernchef, Bonava.

Bonava Sverige placeras även högt i den första svenska versionen av SHE Index powered by EY, där resultatet baseras på kriterier såsom könsfördelning, policyer, nyckeltal och talangutveckling. Bonava listas på femteplats av de 25 granskade bolagen.



Källa: Bonava