Bravida installerar för 40 miljoner kronor på Geelys nya hotell i Göteborg


2020-10-16

Hotell Geely som kommer byggas på campus i Lindholmen i Göteborg (bilden är en illustration).
Bild: Bravida
Hotell Geely som kommer byggas på campus i Lindholmen i Göteborg (bilden är en illustration).

Geely bygger ett nytt hotell med BRA Bygg som huvudentreprenör. Bravida har fått i uppdrag att utföra installationer av vvs, ventilation och styrentreprenad, till ett ordervärde om cirka 40 miljoner kronor.

I stadsdelen Lindholmen växer en ny mötesplats fram som andas innovation och teknik. Det öppna campuset ”Uni3 by Geely” är en del av Göteborgs stora stadsutvecklingsprojekt och nu byggs ett hotell på campus som en del av den nya mötesplatsen. 

– Projektet är en positiv del i Göteborgs stadsutveckling och det känns bra att samarbeta med Bravida. De har en styrka med sin lokala förankring i Göteborg och vi har en god förståelse för varandras arbetsprocesser, säger Niklas Andersson, avdelningschef på BRA Bygg.

Projektet är en totalentreprenad med BRA Bygg som huvudentreprenör. Hotellet kommer bli elva våningar högt om totalt ca 13 500 kvadratmeter. Bravida har fått i uppdrag att utföra installationer av vvs, ventilation och styrentreprenad i projektet. 

– Projektet ligger helt rätt i tid. Vi har tidigare samarbetat med BRA Bygg i liknande projekt och vet att vi kommer bidra och dra nytta av varandras erfarenheter som vi samlat på oss i de tidigare projekten, kommenterar Hans Hermansson, regionchef Bravida Göteborg.

Projekteringen påbörjades i juni och byggstart beräknas till oktober 2020. Bravidas uppdrag beräknas vara klart våren 2022 och projektet ska vara färdigställt under tredje kvartalet 2022.


Källa: Bravida