NCC tecknar hållbart avtal med Sveriges största advokatbyrå


2020-10-19

Våghuset Masthuggskajen (bilden är en illustration).
Bild: NCC
Våghuset Masthuggskajen (bilden är en illustration).

NCC har tecknat hyresavtal med Mannheimer Swartling i Våghuset på Masthuggskajen i Göteborg. På de tre översta våningarna, totalt cirka 3 000 kvadratmeter, får advokatfirman moderna och flexibla arbetsplatser och milsvid utsikt över Göteborg.

NCC utvecklar och bygger just nu Våghuset i den nya stadsdelen Masthuggskajen, mitt i brytpunkten mellan Haga, Linné och Masthugget i centrala Göteborg. Huset byggs i direkt anslutning till Järntorget och är tillsammans med NCC:s projekt Brick Studios de första kontorshusen i den nya stadsdelen. Våghuset, som har ritats av White Arkitekter, har en spektakulär gestaltning med sin glasade, vågformade fasad.

Här etablerar nu advokatfirman Mannheimer Swartling sitt Göteborgskontor. De får moderna och flexibla lokaler på de tre översta våningarna i huset och utsikt över större delen av Göteborg och dess hamninlopp. Till lokalerna hör även en stor grönskande takterrass med utsikt över älven, som delas med husets övriga hyresgäster.

– Som en ledande aktör i branschen har vi både ansvar och möjlighet att påverka och driva frågor som är viktiga inte bara för våra klienter och oss själva, utan även för samhället. Genom vårt val att flytta till Våghuset vill vi visa vår uppskattning för en hållbar utveckling i staden och regionen, säger Niklas Sjöblom partner på Mannheimer Swartling och kontorsansvarig delägare på byråns kontor i Göteborg, och fortsätter:
– Vi ser fram emot och är stolta över att flytta in i de nya lokalerna.


Hållbart avtal
Mannheimer Swartling har tecknat NCC:s hållbara hyresavtal vilket är en bilaga till hyresavtalet för företag som sätter hållbarhet högt på den affärsmässiga agendan. Avtalet omfattar till exempel åtagandet för energianvändning och materialval men också hur man som hyresgäst ska bidra med samhällsengagemang, innovation samt hälsa och trivsel hos medarbetarna.

– Tillsammans med Mannheimer Swartling kommer vi nu utveckla framtidens moderna och hållbara advokatkontor. Vi är glada att de har valt Våghuset och Masthuggskajen och på så vis bidrar till utvecklingen för området, säger Johanna Hult-Rentsch, regionchef, NCC Property Development.

Mannheimer Swartling tillträder sitt nya kontor i samband med projektets färdigställande, vilket blir vid årsskiftet 2022-2023.

Våghuset kommer även certifieras enligt BREEAM Excellent och Masthuggskajen är Sveriges första hållbarhetscertifierade stadsdel enligt Citylab.


Källa: NCC