Botkyrkabyggens VD invald i styrelsen för Smart Built Environment


2020-10-25

Chris Österlund, VD Botkyrkabyggen.
Bild: Botkyrkabyggen
Chris Österlund, VD Botkyrkabyggen.

Smart Built Environments uppdrag är att skapa förutsättningar för Sveriges internationella konkurrenskraft och hållbara lösningar på globala utmaningar. Nu förstärks det arbetet med Chris Österlund, VD i Botkyrkabyggen, som tar plats i styrelsen.

– Jag är mycket glad över att bli ledamot i styrelsen för Smart Built Environment. Ett strategiskt arbete med innovationer som ökar hållbarheten i samhällsbyggnadssektorn är mycket viktigt och nödvändigt om vi gemensamt ska kunna gå i mål med FN:s Agenda 2030. Jag ser fram emot att ta del av den stora kunskap som finns och att även bidra med mina erfarenheter från fastighetsbranschen, säger Chris Österlund.

Den nya programstyrelsen för Smart Built Environment valdes den 20 oktober och består av: Johan Martinsson, senior rådgivare på Johan Martinsson AB, ordförande i programstyrelsen. Christina Claeson-Jonsson, FoU-chef NCC. Ulrika Jansson, kommundirektör Enköpings kommun. Petra Jenning, partner FOJAB arkitekter. Ann Legeby, professor KTH. Johan Lindersson, chef på avdelningen Bro- och Vattenbyggnad WSP. Magnus Forsberg, ansvarig affärsutveckling Microsoft. Anders Sandin, divisionschef Geodata Lantmäteriet. Jörgen Simu, senior rådgivare och strateg Trafikverket. Ronny Wahlström, funktionschef Produktion, Operationell Effektivitet Skanska, och Chris Österlund, VD Botkyrkabyggen.

Fakta: Smart Built Environment
Smart Built Environment är ett av 17 strategiska innovationsprogram som har fått stöd inom ramen för Strategiska innovationsområden, en gemensam satsning mellan Vinnova, Energimyndigheten och Formas. Syftet med satsningen är att skapa förutsättningar för Sveriges internationella konkurrenskraft och hållbara lösningar på globala samhällsutmaningar.



Källa: Botkyrkabyggen