Bonava säljer 175 hyreslägenheter i Umeå


2020-10-29

Visualisering över grannskapet Bark (bilden är en illustration).
Bild: Bonava
Visualisering över grannskapet Bark (bilden är en illustration).

Bonava säljer 175 svanenmärkta hyreslägenheter i Tomtebo gård till fastighetsbolaget Lansa Fastigheter AB. Sedan tidigare har Bonava kommunicerat att parterna tecknat en avsiktsförklaring, vilket resulterat i den aktuella affären som är villkorad av en beviljad ansökan om investeringsstöd för hyresbostäder. Projektet förväntas överlämnas till kund och resultatavräknas under 2023.

–  Vi har utvecklat Tomtebo gård tillsammans med Umeå kommun genom en konstruktiv medborgardialog. I och med den här affären tar vi ytterligare ett steg i utvecklingen av området där Bonava skapar grannskap med olika upplåtelseform i direkt anslutning till den vackra natur som finns i området, säger Fredrik Hemborg, affärsområdeschef, Bonava.

Då grannskapet Bark uppförs med en hög hållbarhetsprofil och låg energiförbrukning bedöms även det utökade investeringsstödet erhållas.

Tomtebo gård är beläget invid ett stort rekreationsområde och det nya grannskapet kommer att bli barnvänligt med aktivitetsbaserade lekytor och närhet till förskola.

Bonava har som första bostadsutvecklare i Europa fått bolagets klimatmål godkända av Science Based Targets initiative. Fram till år 2030 ska Bonava minska bolagets negativa klimatpåverkan med 50 procent genom fastställda klimatmål i enlighet med FN:s klimatpanels rekommendation om att begränsa den globala uppvärmningen till 1,5 grader.



Källa: Bonava