Inflyttningen har startat i Helsingborgs nya 17-våningshus


2020-10-30

Nya kvarteret Spårvagnshallarna i Helsingborg.
Bild: Rickard Johnsson
Nya kvarteret Spårvagnshallarna i Helsingborg.

De första flyttlassen har anlänt till Riksbyggens nya hyreslägenheter i kv Spårvagnshallarna i Helsingborg. Sammanlagt rymmer de två 17-våningshusen 188 lägenheter och projektet går under namnet Sundsutsikten.

– Det är jätteroligt att inflyttningen har startat och husen kan börja fyllas av förväntansfulla boende. Sammanlagt handlar det om ungefär 60 familjer som flyttar in i den första omgången, säger Martin Björk, projektledare på Riksbyggen.

Projektet Sundsutsikten ligger där de gamla buss- och spårvagnshallarna tidigare låg. Det finns ett brett spann på lägenhetsstorlekar, från 1-4 rum och kök. Det är hög standard och lägenheten är inredda med vackra hållbara material och modern utrustning. Golv av ekparkett, i köket finns varmluftsugn, spishäll, mikro och diskmaskin.

– Det bästa av allt är nog trots allt utsikten. Nästan alla lägenheter har utsikt mot Sundet, Danmark och Ven och de som bor på västra sidan får 180 graders havsutsikt, säger Martin Björk.

Alla som flyttar in har tillgång till elbilpoolbilar och i entréplan finns en gemensamhetslokal i varje hus. I ett av husen hittar du gemensam dusch och bastu. Lägenheter som är 2 rum och kök och uppåt har samtliga inglasade balkonger.

Sammanlagt kommer Riksbyggen att bygga cirka 700 bostäder vid Spårvagnshallarna, både hyres- och bostadsrätter. En viktig del i utvecklingen av gamla spårvagnshallarna är att vi ska bygga ett stadskvarter för alla. Det innebär bostäder som vänder sig till många olika målgrupper och Riksbyggen kommer att kunna erbjuda olika boendeformer från hyresrätter, bostadsrätter till småskaliga radhuskvarter.

– Riksbyggen vill skapa ett stadskvarter som är attraktiv att bo i och som har cykelavstånd till både Råå och Helsingborg och ha siktet mot att skapa en enklare vardag och möjlighet att leva mer hållbart. Det blir ett nytt stadskvarter där det gamla möter det nya och som kommer kännas både globalt och lokal på samma gång, säger Theodor Alexandris.



Källa: Riksbyggen