Thorbjörn Hammerth blir ny VD för Familjebostäder


2020-11-27

Torbjörn Hammerth tillträder som VD för Familjebostäder 1 maj, 2021.
Bild: Mats Andersson, Concret
Torbjörn Hammerth tillträder som VD för Familjebostäder 1 maj, 2021.

Thorbjörn arbetar idag som VD på Bostads AB Vätterhem, Jönköpings Kommun, en tjänst som han haft sedan 2015. Han har en lång bakgrund i ledande befattningar inom bostäder och fastigheter. Stort fokus har varit på social hållbarhet, klimatarbete och digitalisering.

– Jag känner mig hedrad och tacksam att få möjlighet att delta i att utveckla den hållbara staden, säger Thorbjörn Hammerth. Min ambition är att förstärka och vidareutveckla kraften i Familjebostäder och tillsammans med styrelse och medarbetare bli ledande inom social hållbarhet, hyresgästnöjdhet, ansvarsfull renovering och digitalisering.

– Göteborg står inför stora utmaningar när det gäller stadens särskilt utsatta områden. Med sina goda erfarenheter från arbetet med sådana frågor i Jönköping kommer Thorbjörn att bli en viktig tillgång för staden och Familjebostäder. Hans tydliga fokus på hyresgästerna kommer att ytterligare bidra till att stärka bolagets betydelse för göteborgarna, säger Magnus Nylander, styrelseordförande i Familjebostäder.

Thorbjörn tillträder tjänsten den 1 maj 2021.



Källa: Göteborgs stad