Rikshem förvärvar bostadsprojekt i Västerås


2020-12-02

Illustration av hyresrätterna i Eriksborg.
Bild: E/S-A arkitekter
Illustration av hyresrätterna i Eriksborg.

Rikshem utökar sitt fastighetsbestånd i Västerås genom förvärv av en projektfastighet innehållande 252 hyresrättslägenheter. Byggstart beräknas till första kvartalet 2021.

Rikshem har cirka 2 000 lägenheter i staden och kompletterar nu sitt befintliga bestånd med moderna bostäder i den expanderande stadsdelen Eriksborg. Projektfastigheten Vedbo 99 om cirka 14 000 kvm BTA förvärvas från projektutvecklaren I am Home. Projektet omfattar sex byggnader om fyra våningar plus vindsvåning och innefattar 252 lägenheter om 1–4 rum och kök samt 100 p-platser.

– Västerås som stad växer och Rikshem i takt med den. Vi har ett stort bestånd i staden och ser hyresrätten som en viktig del i utvecklandet av en dynamisk bostadsmarknad i regionen. Jag ser fram emot ännu ett spännande bostadsprojekt i bra läge som kommer komplettera vårt befintliga bestånd väl, säger Linda Forsell, fastighetschef på Rikshem i Västerås.

Hyresrätterna byggs i Eriksborg, cirka fem kilometer nordväst om centrala Västerås. Här finns såväl handel som populära restauranger och närhet till stora grönområden.

Byggstart beräknas ske första kvartalet 2021 med planerad inflyttning första kvartalet 2023.


Källa: Rikshem