Heimstaden Bostad förvärvar nyproduktionsprojekt i Strängnäs


2020-12-03

Visionsbild över fastigheten Castor 1 (bilden är en illustration).
Bild: Heimstaden
Visionsbild över fastigheten Castor 1 (bilden är en illustration).

Visionsbild över fastigheten Flädern 4 (bilden är en illustration).
Bild: Heimstaden
Visionsbild över fastigheten Flädern 4 (bilden är en illustration).

Heimstaden AB's dotterbolag, Heimstaden Bostad, har avtalat om att förvärva 4 projektfastigheter som turn-key upplägg i Strängnäs. Säljare är Framfastgruppen AB och projekten omfattar en total yta om cirka 8,200 kvadratmeter fördelat på 149 bostäder. Byggstart det fjärde kvartalet 2020 och färdigställande och övertagande förväntas ske det fjärde kvartalet 2022. Bedömt fastighetsvärde vid färdigställande uppgår till 250 miljoner kronor.

Heimstaden Bostad har varit etablerade i Strängnäs sedan 2018 och har idag 450 bostäder. Kommunens attraktiva läge och tillväxtmöjligheter är anledningen till förvärvet från Framfastgruppen AB. Säljaren har valt Derome och Fagerheim Dalarna till att uppföra fastigheterna.

De 149 bostäderna och 126 parkeringsplatser som ingår i avtalet är belägna på två platser i Strängnäs kommun. Flädern 4 och Misteln 3 är vackert placerade på Tosterön ca två kilometer norr om Strängnäs centrum med närhet till både natur och hav. Ett attraktivt område som förväntas att växa med ett varierat bostadsbestånd. Den andra hälften av projektportföljen; Castor 1 and Sirius 1, är belägna ca två kilometer söder om stadskärnan i området Finningerondellen.

– Vi är glada över att kunna komplettera vårt befintliga bestånd i Strängnäs med dessa fina projekt. Strängnäs är en kommun med potential och vi ser fram emot att fylla husen med människor, liv och rörelse, säger Tom Rasmussen, Senior Investment Manager, Heimstaden.


Källa: Heimstaden