Uthyrningsstart på Penninggatan i Högsbo


2020-12-03

Välkommen till Familjebostäders nya hus på Penninggatan i Högsbo.
Bild: Familjebostäder
Välkommen till Familjebostäders nya hus på Penninggatan i Högsbo.

Högsbo växer så det knakar och bland funkishusen från 50-talet har det dykt upp en grön nykomling som är svår att missa. På platsen som tidigare var en parkeringsplats står nu ett modernt punkthus på nio våningar. Adressen är Penninggatan och läget är utmärkt för den som vill ha närhet till service, spårvagnshållplats och grönområden.

De gröna omgivningarna inbjuder till promenader och andra utomhusaktiviteter. Den närmaste gården kompletteras med nya sittplatser, träd och planteringar för att skapa trivsel. Fasaden på huset är målad i en mild ljusgrön kulör och alla lägenheter har egen balkong eller uteplats.

– Det är många som tycker det är mysigt och trivsamt att bo här i Högsbo. Nu välkomnar vi fler att flytta till området, säger Börje Knutsson, områdeschef på Familjebostäder.

I huset finns ettor, tvåor och treor. Lägenheterna är målade i ljusa färger och har fint ljusinsläpp med fönsterbänkar i natursten. Alla rum har parkettgolv förutom badrum där det är klinker.

Tack vare ett statligt investeringsstöd är hyrorna lägre än vad som brukar vara normalt i ett nyproducerat hus. Exempelvis en trea på 75 kvm har en hyra på 9 000 kr/månad. Inflyttningen planeras i april 2021 och uthyrningen pågår.

Här bor man bokstavligen ett stenkast från spårvagnshållplatsen och Axel Dahlströms Torg. Härliga grönområden såsom Svaleboskogen, Slottsskogen och Botaniska trädgården ligger inom promenadavstånd, liksom rekreationsområden som Ruddalen och Änggårdsbergen.



Källa: Familjebostäder