Veidekke bygger vård- och omsorgsboende åt Heby kommun


2020-12-27

Det nya vård- och omsorgsboendet kommer rymma 80 lägenheter.
Bild: Veidekke
Det nya vård- och omsorgsboendet kommer rymma 80 lägenheter.

Signering av Heby.
Bild: Altura
Signering av Heby.

Veidekke har fått i uppdrag av Heby kommun att bygga ett nytt vård- och omsorgsboende med totalt 80 lägenheter i Heby. Entreprenaden upphandlades av Heby kommun som därefter överlät entreprenadavtalet till fastighetsbolaget Altura och Drevviken inför projektets genomförande. Projektet är en totalentreprenad med en kontraktssumma på cirka 157 miljoner kronor. Heby kommuns nya vård- och omsorgsboende beräknas stå klart i slutet av 2022.

– Vi är väldigt stolta över att vi fått detta förtroende av Heby kommun och ser framemot ett nära och värdeskapande samarbete med Altura och Drevviken. Vi har en organisation med stor erfarenhet av att bygga vårdboenden och vi ser fram emot att föra vidare denna erfarenhet och leverera ett vård- och omsorgsboende i toppklass, säger Roni Ousipov, arbetschef Veidekke Bygg Uppsala.

I Veidekkes uppdrag ingår nybyggnation av en byggnad inrymmandes ett vård- och omsorgsboende med tillagningskök, kontor för hemtjänst och hemsjukvård samt anläggning av tomtmark, mark- och grundarbeten inklusive finplanering. Vård- och omsorgsboendet kommer bestå av 80 lägenheter fördelat om 10 lägenheter per avdelning med gemensamhets- och verksamhetsutrymmen.

– Vi är glada över att Veidekke kommer att ansvara för uppförandet av äldreboendet då vi har en samsyn i hur boendet ska utformas – där fokus blir att skapa en lugn och social plats för de boende och en arbetsplats i världsklass för personalen. Vi vill även tacka Heby kommun och Drevviken för ett fortsatt gott samarbete, säger Dorotea Stellmach, ansvarig för konceptutveckling på Altura.

– Vi är övertygade om att Veidekke är en aktör som delar vårt starka engagemang för att utveckla äldreboenden med ett ständigt fokus på kvaliteten för slutanvändaren och genom hårt arbete med alla detaljer. Vi ser därför mycket fram emot att genomföra projektet tillsammans med Veidekke i nära samarbete med Heby kommun, säger Patrik Englund, grundare på Drevviken.

Boendet ska utvecklas med fokus på att skapa trivsamma miljöer och smarta lösningar för såväl de boende som medarbetare och anhöriga genom effektivt utformade lokaler och materialval som ska föra tankarna till hemmiljö. Den tillhörande trädgården utformas som en naturlig del av boendet med lummiga platser och bersåer för vila, men också för aktiviteter som odling och promenader. Äldreboendet ska långsiktigt ägas av Altura.



Källa: Veidekke