Peab bygger hyreslägenheter i Eskilstuna


2021-01-05

Nils Staffansson, regionchef på Peab.
Bild: Peab
Nils Staffansson, regionchef på Peab.

Peab har fått uppdraget att bygga 208 hyreslägenheter i norra delen av centrala Eskilstuna. Beställare är Heimstaden och kontraktssumman uppgår till 251 miljoner svenska kronor.

Kvarteret Nacken i Eskilstuna omfattar nyproduktion av 208 hyreslägenheter om ett till fyra rum och kök. I fastigheten kommer det också att finnas lokaler på bottenplan samt garage om cirka 2 000 kvadratmeter med överbyggd gårdsyta. Den totala ytan blir cirka 14 500 kvadratmeter. Byggnaden kommer att certifieras som Miljöbyggnad Silver vilket ger ett hållbarhetstänk genom hela projektet, till gagn för både hyresgästerna och miljön.

Projektet byggs i ett anrikt industriområde i norra delen av centrala Eskilstuna som genomgår en stor utveckling. Området erbjuder kultur och nöje, restauranger, sport och företagande.

– Vi är stolta över att vara med och fortsätta utveckla Eskilstuna. Vi bygger sedan tidigare bostäder i närområdet, så det känns bra att bidra till samhällsbygget på ett hållbart sätt när vi nu fortsätter att utöka antalet bostäder i centrala Eskilstuna, säger Nils Staffansson, regionchef på Peab.

Uppdraget är en totalentreprenad med planerad byggstart under våren 2021 och beräknat färdigställande under 2023. Projektet orderanmäls i det fjärde kvartalet 2020.


Källa: Peab