Succé för arkitektritade radhus på Brunnshög


2021-01-05

Arkitektritade radhus på Brunnshög i Lund.
Bild: Fastighetsbyrån
Arkitektritade radhus på Brunnshög i Lund.

Redan 2017 hade Lunds kommun ute en markanvisningstävling där de önskade att arkitekter skulle agera byggaktörer och fastighetsutvecklare för fyra radhuslängor, sammanlagt 28 radhus, i centrala Brunnshög i Lund.

Ambitionsnivån var hög och förväntningarna har varit stora på radhusen och först ut till försäljning av de fyra längorna är ONESIX. Okidoki Arkitekter ligger bakom projektet och det är även deras första projekt i egen regi. Varje hus består av ett radhus i två plan och en lägenhet på våning 3 med egen takterrass.

Ansvarig mäklare för projektet är Andreas Hansen på Fastighetsbyrån Nyproduktion och han säger att förväntningarna har varit höga, näst intill för höga.

– Okidoki har fått in många intresseanmälningar till sitt projekt och när jag började prata med intressenterna insåg jag tidigt att kunderna hade en annan förväntning än vad projektet innebar. Sedan 2017 har många sett fram mot dessa radhus och många hade byggt sina egna visioner av hur de skulle se ut. När vi sedan presenterade Okidokis vision hösten 2020, stämde inte bilderna överens, säger han.

Lanseringen av projektet skedde i november 2020 och idag, mindre än två månader senare, är projektet slutsålt.

– När vi lanserade projektet och kunde presentera visionen för nya intressenter, har kunderna älskat det. Redan efter en månad hade jag alla bostäderna reserverade, forsätter Andreas Hansen.

Från vision till färdig produkt kommer ta ytterligare cirka ett år, i mars 2022 står husen klara. Andreas säger att det har varit ett roligt projekt samtidigt som det varit lärorikt.

– Det har varit mycket kul att prata med intressenterna, både de som haft en annan förväntan än det slutliga resultatet. Från dem har jag lärt mig hur viktig den löpande dialogen är. Men främst har det varit kul att prata med de nya intressenterna som sett bilderna, gjort en intresseanmälan och som sedan blivit kära i konceptet. Okidokis projekt ONESIX kommer bli otroligt fint och jag ser fram mot att se det växa fram, säger Andreas Hansen.Källa: Fastighetsbyrån