Charly Lupart är ny affärsområdeschef för Digital Energy hos Schneider Electric


2021-01-07

Charly Lupart, affärsområdesansvarig Digital Energy på Schneider Electric Sverige.
Bild: Schneider Electric Sverige
Charly Lupart, affärsområdesansvarig Digital Energy på Schneider Electric Sverige.

Den 1 januari 2021 tillträdde Charly Lupart som ny chef för affärsområdet Digital Energy i Sverige. Han har arbetat på företaget i 17 år och kommer ansvara för den fortsatta tillväxten av Schneider Electrics erbjudanden inom området digitala byggnader.

Charly har under sin karriär på Schneider Electric haft olika roller i Frankrike, Sydafrika, Kina och Sydostasien. Han har lång erfarenhet av att driva digital transformation hos kunder samt från roller inom försäljning, marknadsföring, programvara och teknik.

– Jag ser fram emot att bli en del av den ambitiösa organisationen i Sverige som hjälper våra kunder att uppnå sina hållbarhetsmål. Det starka kundfokuset, servicetänket och det digitala erbjudandet stöder kontinuerlig digital transformation, innovation och tillväxt bland våra kunder och partners, säger Charly Lupart, affärsområdesansvarig Digital Energy på Schneider Electric Sverige.

– Att leda och driva utveckling av smarta byggnader på den svenska marknaden är fortsatt ett stort fokusområde för oss. Charly har en gedigen internationell erfarenhet och kompetens, som tillsammans med ett ökat fokus på kunder, partners och medarbetare, kommer bidra positivt till vår fortsatta tillväxt och utveckling. Charly kommer ansvara för vår innovativa teknik och utvecklingen av vårt kunderbjudande i Sverige, samt för att hjälpa kunder och partners att driva en digital omställning och utveckla sin affär, säger Charlie Timmermann, vd för Schneider Electric Sverige.

Affärsområdet Digital Energy omfattar produkter, lösningar och tjänster inom områdena fastighetsautomation, brandlarm och säkerhet.


Källa: Schneider Electric