Skanska tecknar hyresavtal i kontorshuset Nowy Rynek i Poznan, Polen


2021-01-14

Visionsbild över det polska kontorshuset (bilden är en illustration).
Bild: Polen
Visionsbild över det polska kontorshuset (bilden är en illustration).

Skanska har tecknat ett hyresavtal med ett teknikföretag för drygt 26 000 kvadratmeter kontor och 177 parkeringsplatser. Avtalet gäller den tredje kontorsbyggnaden i ett större område med en blandning av verksamheter och bostäder i Poznan, Polen. Hyresgästen flyttar in under andra kvartalet 2021. Med detta hyresavtal är byggnaden nu uthyrd till 87 procent.

Nowy Rynek är Skanskas tredje kommersiella utvecklingsprojekt i Poznan, med en total uthyrbar yta om cirka 100 000 kvadratmeter. Huset ligger i det centrala affärsdistriktet som utgör ett nytt kvarter i staden Poznan. Skanska sålde de två första byggnaderna i Nowy Rynek till Franklin Templeton Investments och Corum Asset Management. Den tredje byggnaden kommer att omfatta cirka 39 000 kvadratmeter och förväntas få flera certifieringar: LEED Platinum, Building without Barriers och WELL Core & Shell (silver).

Byggandet av det tredje huset i kontorskomplexet Nowy Rynek startade i maj 2019 och det kommer att stå färdigt under andra kvartalet 2021. Lokalerna kommer att överlämnas till hyresgästen i flera faser, med den första planerad till juni 2021.



Källa: Skanska