Abetong nyanställer i Falkenberg -– rekordår följs upp med ytterligare satsning


2021-02-16

Ing-Marie Persson, fabrikschef i Falkenberg, och Metush Lika.
Bild: Abetong
Ing-Marie Persson, fabrikschef i Falkenberg, och Metush Lika.

Trots pågående pandemi blev 2020 ett rekordår för Abetongs fabrik i Falkenberg. Genom en satsning på Lean har produktionen trimmats. Nu skruvar Abetong upp tempot ytterligare och rekryterar ett tiotal nya medarbetare.

Vid årsskiftet gick Ing-Marie Persson in i rollen som ny fabrikschef i Falkenberg. Hon har 20 års erfarenhet från ledande positioner inom bland annat Scania och Schenker.

– Vi är inne i en mycket spännande fas just nu där vi kommer att behöva stärka upp med ny personal både på tjänstemannasidan och ute i produktionen, säger Ing-Marie Persson.


Produktionsrekord i ryggen
Under fjolåret slog Falkenbergsfabriken nytt produktionsrekord med en produktionsvolym tio procent högre än den tidigare rekordnoteringen från 2017. Även 2021 har startat starkt med bland annat en ny stororder som innebär omfattande leveranser med start redan under första kvartalet.

– Det är förstås roligt med starka siffror och god införsäljning av nya projekt. Vår verksamhet här i Falkenberg har ett bra strategiskt läge mellan två storstadsområden där det byggs väldigt mycket – Göteborg och Malmö, säger Ing-Marie Persson.


Framgång med Lean
En målmedveten satsning på Lean genom det nationella programmet Produktionslyftet har gett resultat. Ökad delaktighet, stärkt ledarskap och en säkrare arbetsmiljö. Även här ser Ing-Marie Persson stor potential till ytterligare förbättringar.

– Lean-tänket är något vi kan utveckla dag för dag. Det går att med enkla medel slipa på våra processer så att vi kan jobba smartare med mindre slit och skapa en ännu bättre arbetsplats. Jag märkte direkt från start att vi har en väldigt prestigelös kultur där alla har en vilja att göra sitt bästa. Det är en perfekt grund att bygga vidare på.



Källa: Abetong