Fasadgruppen växer genom förvärv av takservicebolaget Tello


2021-02-22

Martin Jacobsson (Fasadgruppen), Daniel Bergman (Tello) och Anders Mattson (Sdiptech).
Bild: Fasadgruppen
Martin Jacobsson (Fasadgruppen), Daniel Bergman (Tello) och Anders Mattson (Sdiptech).

Fasadgruppen förvärvar Tello Service Partner AB, ett väletablerat takservicebolag med fokus på takläggning, renovering och målning av tak.

Utöver takläggartjänster erbjuds också snöskottning, taksäkerhetstjänster samt kompletta takserviceavtal. Arbeten utförs främst i Stockholm och Uppsala men även i övriga Sverige för bland annat fastighetsägare och bostadsrättsföreningar. Tello har 22 heltidsanställda och omsatte drygt 60 miljoner kronor under verksamhetsåret 2020.

– Med Tello stärker vi Fasadgruppens erbjudande inom taktjänster i huvudsak inom Stockholm och Mälardalen. Vi har tidigare positiva erfarenheter från samarbete med Tello och ser därför goda möjligheter till merförsäljning och erfarenhetsutbyten inom gruppen. Bolaget har också visat prov på kompetent ledarskap och har uppvisat hög lönsamhet under de senaste åren, säger Pål Warolin, vd och koncernchef för Fasadgruppen.

– Tello har under många år byggt upp en unik kompetens inom tak där vi erbjuder våra kunder skräddarsydda och kostnadseffektiva lösningar av högsta kvalitet. Det känns väldigt bra att nu bli en del av Fasadgruppen och ta nästa steg i vår resa där vi ser fram mot att samarbeta med de andra bolagen, säger Daniel Bergman, VD för Tello.

Fasadgruppen finansierar förvärvet av samtliga aktier i Tello med tillgängliga kreditfaciliteter och egen kassa. Genomförandet av förvärvet är inte föremål för några fullföljandevillkor och Tello blir därför omedelbart en del av Fasadgruppen.


Källa: Fasadgruppen