GotlandsHem vill bygga 62 nya bostäder i Visby


2021-02-24

Kvarteret Signallottan 2 ligger vid Stora Törnekvior och Ada Blocks gata på A7-området i Visby.
Bild: GotlandsHem
Kvarteret Signallottan 2 ligger vid Stora Törnekvior och Ada Blocks gata på A7-området i Visby.

Nu lämnar GotlandsHem in bygglovsansökan för 62 bostäder i kvarteret Signallottan 2 i Visby. Det nya kvarteret kommer bestå av miljösmarta hus med bostäder i olika storlek, från ettor till femmor.

Den sista byggbara tomten på A7-området i Visby som är avsedd för bostäder är Signallottan 2. Där planerar nu GotlandsHem att bygga 62 nya bostäder. Planerna för Signallottan är spännande med miljösmarta hus och nytänkande kring tvättstugor och laddningsstationer för elcyklar.


Miljösmarta hus
– Byggnationen innefattar allt från flerfamiljshus till radhus och vissa av bostäderna kommer att vara öronmärkta för ungdomar och studenter, säger Johan Malmros, chef bostadsutveckling GotlandsHem.

Husen kommer vara miljösmarta med mycket låg energiförbrukning och egen solenergi för uppvärmning av gemensamma utrymmen och vatten. De gemensamma tvättstugorna kommer använda ny teknik för minsta miljöpåverkan.

Bostäderna i Signallottan 2 beräknas vara redo för inflyttning i under hösten 2022. Om bygglov beviljas fattar GotlandsHems styrelse beslut om byggstart vid ordinarie styrelsemöte 1 juni.


Fakta
Kvarteret Signallottan 2 finns vid Stora Törnekvior och Ada Blocks gata på A7-området i Visby.

Flerbostadshusen kommer ge plats för totalt 52 bostäder, varav:
• 8 st Ettor
• 22 st Tvåor
• 22 st Treor


Radhus kommer ge plats för totalt 10 bostäder, varav:
• 6 st Fyror
• 4 st Femmor


Källa: GotlandsHem