Nu startar bygget av ny friidrottsanläggning i Björlanda


2021-02-25

Skissbild över den nya anläggningen med bland annat åtta löpbanor, hoppgropar, kastfält och domartorn.
Bild: Göteborgs stad
Skissbild över den nya anläggningen med bland annat åtta löpbanor, hoppgropar, kastfält och domartorn.

Göteborg ska få en ny, modern och funktionell friidrottsarena för breddidrott och skolverksamhet. Mitt emot Björlandagården i norra Torslanda startar nu bygget av den nya friidrottsanläggningen som beräknas stå klar våren 2022.

– Den här idrottsanläggningen kommer att användas av såväl föreningar som skolor och bidra till ökad fysisk aktivitet för barn och unga i Göteborg. Under de närmsta åren kommer flera tillskott till vårt utbud av idrottsanläggningar, något som många göteborgare kommer ha stor glädje av, säger Magnus Berntsson ordförande i idrotts- och föreningsnämnden.

Det blir en klassisk utomhusanläggning för friidrott med bland annat åtta löpbanor, hoppgropar, kastfält och domartorn. Läktarkapacitet för 500 sittplatser och möjlighet till utökning genom mobila/tillfälliga läktare. I anslutning till arenan skapas drygt 50 parkeringsplatser.

– Vi har många friidrottare som väntat och längtat efter denna anläggning på Hisingen som nu äntligen börjar byggas, säger Martin Bergman förbundsdirektör på Göteborgs Friidrottsförbund. Här kommer många träningar och tävlingar att gå av stapeln, bland annat kommer anläggningen att fungera som en av fler arenor under Veteran-VM i friidrott som ordnas i Göteborg 2024.

Anläggningen ska ersätta den friidrottsverksamhet som tidigare fanns på dåvarande Rambergsvallen, men som försvann i samband med att den byggdes om till en renodlad fotbollsarena som invigdes 2015.



Källa: Göteborgs stad