KPAB – Nytt alternativ på ståldörrsmarknaden


2021-03-04

KPAB har sedan några år tillbaka arbetat med utveckling av ett eget program av ståldörrar. Dörrarna marknadsförs under eget varumärke, KP Ståldörrar, och breddar därför företagets portfölj mot byggsektorn som tidigare bestått av glaspartier av aluminium.

Under 2020 genomfördes ett antal lyckade provningar som medfört godkännanden både för brandmotstånd upp till 60 minuter och inbrottsskydd i klass RC3. Under 2021 kommer nu en offensivare lansering att ske för att få ut dörrarna på marknaden.

Dörrprogrammet består idag av tre olika typer, KP Förrådsdörrar, KP Säkerhetsdörrar och KP Branddörrar.

– Vi har både utveckling och produktion i vår fabrik i Kvänum och vi använder oss av begreppet ”Med stolthet från Kvänum”. Vi gör dörrar av hög kvalitet och vill att såväl personal internt som kunder externt skall känna det säger Mattias Karlsson, marknadschef KPAB.

KP Ståldörrar innehåller flera innovationer, bland annat en patentsökt förstärkning som ger dörrbladet sin vridstyva och inbrottssäkra konstruktion. Unikt med ståldörrarna är också att konstruktionen möjliggör stor flexibilitet vad gäller ytbehandling. Både dörrblad och karm kan enkelt erbjudas med olika kulör på in- och utsidan. Dörrarna pulverlackeras vilket också ger i princip oändligt med kulörval och möjligheter till att välja specialfärger som metallic- eller strukturlack för att ge dem den där extra finishen. Dörrarna kan således skapas precis så som kunden önskar!

– Med KP Ståldörrar blir vi en mer komplett leverantör som utöver att sälja enbart dörrar även kan erbjuda en helhet i kombination med våra glaspartier av aluminium. Att kunna erbjuda båda dessa produkter hoppas vi skall kunna ge en fördel till beställare och stärka oss på marknaden, säger VD Mats Norin.


Källa: KPAB