Betonmast bygger lägenheter i Mölndals nya stadsdel


2021-09-08

Så här OBOS nya fastighet i Mölndal se ut (bilden är en illustration).
Bild: Inobi AB
Så här OBOS nya fastighet i Mölndal se ut (bilden är en illustration).

Betonmast har tecknat avtal med AF Projektutveckling och bostadsutvecklaren OBOS om totalentreprenad för 83 lägenheter i Mölndal. Ordersumman uppgår till cirka 125 miljoner kronor.

Den gamla lärarhögskolan Pedagogen i västra Mölndal genomgick en omvandling till företagspark i mitten av 2010-talet. Nu tas nästa steg i utvecklingen av Pedagogen Park till en naturnära stadsdel med en blandning av bostäder, kontor och service.

Brf Prefekten omfattar 83 bostadsrätter, innergård med växthus, odlingsplatser, boulebanor och lekutrymme. Lägenheterna varierar i storlek från ettor till fyror med en blandning av stora uteplatser och balkonger. Totalyta är 7 500 kvadratmeter inklusive källare med gemensamt gym.

– Vi är glada över förtroendet från AF Projektutveckling och OBOS, säger Magnus Attemalm, VD Betonmast Göteborg. Vi ser fram emot ett gott samarbete och att skapa en levande stadsdel i Mölndal.

– Betonmast involverades i projektet i ett tidigt skede och har kunnat bidra med effektiva konstruktionslösningar. Vi har stort förtroende för företagets projektorganisation sedan tidigare samarbeten och ser fram emot ytterligare ett lyckat projekt, säger Hans Östling, regionchef Västsverige, AF Projektutveckling.

– Detta blir OBOS första av förhoppningsvis flera samarbeten med Betonmast. Vi har haft ett gott samarbete i samband med framtagandet av projektet och ser nu fram emot att förverkliga Brf Prefekten tillsammans, säger Malin Svensson, VD på OBOS Kärnhem

Ordersumman uppgår till cirka 125 miljoner kronor. Byggnation startar under våren 2022, projektet beräknas vara färdigställt våren 2024.


Källa: Betonmast