Dreem arkitekter ritar nytt kvarter i Torslanda


2021-10-06

Bild: DREEM arkitekter

För Cernera Fastigheter ritar Dreem ett nytt kvarter i Amhult, en av Torslandas mest expansiva stadsdelar. 

Den nya bostadsbebyggelsen, med grön gård och profil kopplas till naturen och det närliggande berget men också till områdets övriga nya stadsdelsbebyggelse. Ett varierat taklandskap kommer ge möjlighet till uteplatser med utsikt mot grönska och hav. 

– Fastigheterna ligger angränsande till varandra och förvärvet möjliggör större bostadsprojekt i området. Det känns naturligt för oss att fortsätta vår storsatsning i attraktiva områden och med närheten till både havet och storstaden är detta verkligen ett sådant. Nästa steg för oss är att ansöka om planbesked för att därefter påbörja arbetet med utformning av projektet och projektering. Vi planerar ett hundratal bostadsrätter i varierande utförande men stort fokus på naturnära material och bebyggelse med grön profil, säger Martin Svärd, Vice VD på Cernera, till World in Property.

Kommunen har för avsikt att omvandla området Amhult, som idag är ett lättare industriområde, till ett bostadsområde. Bostadsbebyggelse planeras idag längst med hela Kongahällavägen med bostäder i 5-7 våningar och lokaler i botten för en stadsmässig gata.


Källa: Dreem arkitekter