JSB bygger 78 nya bostäder för Signalisten i Solna


2022-07-20

JSB Construction AB och Bostadsstiftelsen Signalisten i Solna har tecknat avtal gällande nybyggnation av 78 hyresrätter i Kvarteret Torsken i Solna. Byggnationen innefattar 2 nya punkthus i baserade på JSB:s koncepthus Bo Punkt (bilden är en illustration).
Bild: JSB
JSB Construction AB och Bostadsstiftelsen Signalisten i Solna har tecknat avtal gällande nybyggnation av 78 hyresrätter i Kvarteret Torsken i Solna. Byggnationen innefattar 2 nya punkthus i baserade på JSB:s koncepthus Bo Punkt (bilden är en illustration).

JSB Construction AB och Bostadsstiftelsen Signalisten i Solna har tecknat avtal gällande nybyggnation av 78 hyresrätter i Kvarteret Torsken i Solna. Byggnationen innefattar 2 nya punkthus i baserade på JSB:s koncepthus Bo Punkt, avropat genom Sveriges Allmännyttas ramavtal. Projektets ordervärde uppgår till cirka 144 miljoner kronor.

JSB står som totalentreprenör för Kvarteret Torsken i Solna. Projektet är en förtätning av en befintlig fastighet belägen i Bergshamra centrum i Solna. De två nya byggnaderna är baserade på JSB:s koncepthus Bo Punkt och har genom noga utvalda material och tillval format ett bostadshus med ett alldeles eget uttryck. Byggstart för projektet är hösten 2022 med beräknad byggtid 24 månader. Den totala byggytan är 5573 m2 (BTA).

Nybyggnationen innefattar totalt 78 nya hyresrätter fördelat på 2 punkthus i sex, respektive åtta våningar med lägenhetsfördelning från 1-3 rum och kök, med övervägande 1:or och 2:or. De två husen sammanlänkas med en gemensam bottenvåning innehållande tvättstuga och gemensamhetslokal med tillhörande uteplats. Längs husväggen löper rymliga balkonger, delvis inglasade, och fasaden kläs i träraster. I båda husen byggs vindsförråd.

Projektet Torsken byggs i boendeformen trygghetsboende för solnabor som är 60 år eller äldre.

– Vi ser fram emot ett gott samarbete och är glada att få anlita en entreprenör som har gedigen kompetens och erfarenhet inom byggnation av samhällsfastigheter. Vi värdesätter också att de har fokus på viktiga hållbarhetsfrågor som sund byggbransch och arbetsmiljö, säger Lars Jolérus, vd Signalisten.

JSB och Signalisten har gemensamt utformat en variant av koncepthuset Bo Punkt som särskiljer sig från tidigare kombohus. Johan Persson, affärsområdeschef på JSB är mycket nöjd med samarbetet:

– Vi är både stolta och glada att bygga Kvarteret Torsken för Signalisten. Nu ser vi framemot byggstart och ett fortsatt gott samarbete. Extra roligt är att Signalisten valt att skapa ett arkitektoniskt och unikt uttryck i gestaltning, bland annat genom att sammankoppla huskropparna och att smycka fasaden med träraster.


Ingår i allmännyttans ramavtal
JSB har sedan 2011 tagit fram och byggt standardiserade koncepthus till Sveriges allmännyttiga bostadsföretag och privata bostadsföretag. Bo Punkt är ett flerfamiljshus med många olika bostadslösningar som ingår i Sveriges Allmännyttas ramavtal för en ny generations kombohus som löper till 31 maj 2026. Huset innehåller flera kombinationsmöjligheter för lägenhetsfördelning, lägenhetstyp, yta och materialval som gör det enkelt att bygga bra och priseffektiva bostäder med hög flexibilitet och kvalitet.


Källa: JSB

Skriv ut

Småhuspriser planar ut

Småhuspriserna är fortsatt högre jämfört med förra året, men ökningen har planat ut.


Enligt affärskonsulterna Navet var genomsnittspriset för en...

Läs mer
Roch-services


Serneke bygger hyreslägenheter för Willhem i Karlstad

Serneke har tecknat ett totalentreprenadavtal med Willhem i Värmland om att bygga 78...

Läs mer
Fridaskolans förskola i Kallebäcks Terrasser välkomnar 120 förskolebarn i åldrarna 0 – 5 år hösten 2023. Förskolan blir nästan 1 300 kvadratmeter och byggs enligt Miljöbyggnad silver. Arkitekt är Liljewall arkitekter (bilden är en illustration).

Ny förskola växer fram
i Göteborgs nyaste stadsdel

I Kallebäcks Terrasser växer nu en ny förskola fram med fasad i cederspån och...

Läs mer


Skanska bygger sjukhusbyggnad i Åbo för cirka 430 miljoner kronor

Skanska har tecknat avtal med Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt för att bygga en...

Läs mer

Askim växer med nya, hållbara bostäder

Liselott Bergkvist, regionchef på Peab.

Peab har fått uppdraget att bygga 138 lägenheter i projektet Trägården etapp...

Läs mer
Vy över Lyckebacken (bilden är en illustration).

OBOS största Sverigesatsning hittills
görs tillsammans med JM

OBOS kommer tillsammans med JM att bygga totalt 2500 bostäder i utvecklingsområdet...

Läs mer

De ska rita 27-våningshus i Karlastaden

Illustrationen visar gestaltningsförslag från DinellJohansson. Detta är inte en slutgiltig utformning utan kommer under processen att justeras.

När kvarteret Virgo ska ta form i Karlastaden blir det arkitektkontoret DinellJohansson som...

Läs mer
Visionsbild över en terrass i HSB brf Sjöängen (bilden är en illustration).

NCC bygger nya lägenheter i Vadstena

NCC ska på uppdrag av HSB Östergötland bygga 44 bostadsrätter nära...

Läs mer
Nytt äldreboende byggs i Svedala. Magnus Jälminger, fastighetschef Novum Fastigheter, Malin Appelgren, tillväxtchef Vardaga, Ulla Tansen, VD Vardaga, Per Mattsson (M), ordförande i Socialnämnden.

Nytt äldreboende byggs i Svedala

Ett nytt äldreboende med 60 lägenheter och en generös utemiljö ska byggas i...

Läs mer

Två byggaktörer investerar igen i Barkarby

Sveavikens kvarter kännetecknas av mångfald och kreativitet, både gestaltningsmässigt och volymmässigt. Kvarteret uppförs i 4-8 våningar, där kvarterets hörn blir högst. Fasaderna får skiffer och trä med en tydlig uppdelning. Hus med skifferfasad har sockelvåning i puts och granit och takvåning med plåtfasad. Träfasaderna målas och har vertikala och horisontella listmönster för att åstadkomma relief och skuggverkan och ett sadeltakslandskap med sedumtak. Lokaler och bokaler i bottenvåning har stora uppglasade fönsterpartier för att kommunicera ut mot allmän platsmark och bidra till ett livfullt gatuliv.

Järfälla kommun tecknar köpe- och exploateringsavtal för två kvarter om...

Läs mer


NCC säljer kontorsprojektet Kontorsværket i Danmark

NCC säljer projektet Kontorværket 1 i Valby, Köpenhamn till Industriens Pension....

Läs mer


Peab bygger ungdomslägenheter i Malmö

Peab har fått uppdraget att bygga 381 hyreslägenheter på Sorgenfri i Malmö....

Läs mer
Kvarteret Kasernen 1 blir en del av den expanderande stadsdelen Regementsstaden i Borås (bilden är illustration).

Smidmek levererar ytterligare stomme till bostäder i Borås

Smidmek får än en gång Peabs förtroende att projektera, leverera och montera...

Läs mer

Grönt ljus för Morfeus i Borås city


Kommunfullmäktige i Borås har godkänt detaljplanen för Willhems...

Läs mer


Mest lästa
Geggus

imex

nora-linde-frakt

piltorps

Ketherm

Rental Prop
Industrinät
Unica Media AB © 2022
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se