Rexel Sverige AB och Ngenic AB har tecknat samarbetsavtal. Med gemensam kraft möter man behovet av individuell mätning och debitering (IMD) för fastighetsägare på den svenska marknaden.


2023-06-19

En nyckel till effektiva, lönsamma energisystem i våra fastigheter stavas IMD 
Bild:Rexel Sverige AB
En nyckel till effektiva, lönsamma energisystem i våra fastigheter stavas IMD
 


En nyckel till effektiva, lönsamma energisystem i våra fastigheter stavas IMD (individuell mätning och debitering). IMD bygger dessutom en grund för energiomställningen i fastigheten.

Huvudskälet till att installera IMD är oftast att sänka fasta kostnaderna genom abonnemangsomläggning eller för att bättre kunna tillgodogöra sig egenproducerad el från t. ex. solceller.

Rexel Sverige och Ngenic AB har idag tecknat ett samarbetsavtal. Vi ser en gynnsam timing för att fördjupa vårt samarbete och förenkla för flerbostadsfastigheter att energieffektivisera.

- Det här är ett naturligt nästa steg för Ngenic för att möta det kraftigt ökande behovet av våra produkter och tjänster för mätning och energioptimering. Rexel är ett fantastiskt företag och vi ser verkligen fram emot att möta marknaden som partners, med Rexels breda kunskap inom energiområdet och starka rikstäckande försäljnings-, leverans- och installationsnätverk ser vi att det här är en ”perfect match” säger Ngenics VD Björn Berg.

Ngenics produkter och tjänster kommer att ingå i Rexels digitala tjänsteerbjudande.

- I en tid där fokus på energikostnader och behov av snabb omställning är högaktuell är det viktigt för oss att jobba med partners som Ngenic för att stärka vårt erbjudande och stödja våra kunder med smarta energilösningar, förklarar Jörgen Lundgren, chef för Digitala Tjänster & Innovation på Rexel.


Källa: Rexel Sverige AB