Vägen mot mer hållbara produkter – Bostiks biobaserade lim


2024-03-13

Bild:Bostik

Användandet och utvecklingen av biobaserade material växer i takt med ökad miljöhänsyn, nya regelverk och tekniska framsteg. Visste du att flera av av Bostiks lim innehåller biobaserade material?

 

En biobaserad produkt innehåller någon del biobaserat material. Biobaserat material härstammar helt eller delvis från levande materia (biomassa), som t.ex. växter och djur och erbjuder både hållbarhet och kvalitet utan kompromiss.

”Genom att välja ett biobaserat lim från Bostik bidrar du till att minska beroendet av fossila material – ett bättre miljöval utan att kompromissa med kvalitén”

Jenny Lundegård, Head of Product Management & Technical Services, Bostik Nordic

Hittills används biobaserade material i några av Bostiks golv- och vägglim. De material som används är tallharts, potatis- och majsstärkelse och naturlatex. Bostiks biobaserade produkter har en ikon med den specifika procentsatsen av biobaserat innehåll och den testmetod som använts.

Bostiks biobaserade lim och vad de innehåller:

De flesta av Bostiks produkter testas av Eurofins enligt den europeiska standarden SS-EN 16640. Det biobaserade innehållet beräknas baserat på andelen kol som härstammar från biomassa jämfört med det totala kolinnehållet i produkten.


Källa: Bostik