Nyköping får 91 nya hyresrätter


2021-02-04

Peab Bostad utvecklar 91 nya hyresrätter på Norra Arnö i Nyköping, inflyttning är planerad till hösten 2022. Huset håller en hög klimatstandard och kommer att Svanen-certifieras.

Peab Bostad har börjat bygga 91 nya hyresrätter på Norra Arnö, strax söder om centrum. Lägenheterna är från ett rum och kök till fyra rum och kök. Snittpriset för tre rum och kök blir ca 8 980 kr/mån. Huset är planerat att stå färdigt för inflyttning under hösten 2022. På Norra Arnö finns idag en blandad bebyggelse och blandade upplåtelseformer, stora strövområden och strandnära lägen. Här är det nära till både service och skola.

– Jag hoppas att vi med projektet kan vara med och ta en del av ansvaret för att försöka minska bostadsbristen oavsett om man vill bo i en hyresrätt eller i en bostadsrätt, säger Stefan Allansson, projektutvecklingschef på Peab, och fortsätter. Min ambition är att försöka öka takten i byggandet av hyresrätter de närmsta åren.

De höga klimatkraven som uppfylls gör att projektet kommer att Svanen-certifieras. Det är bland annat den mycket låga energianvändningen som gör det möjligt. HSB Södermanland kommer att ta över projektet och förvalta hyresrätterna långsiktigt, det är också dit man vänder sig om man är intresserad av en av de nya hyresrätterna. 

– Vi är oerhört stolta och glada för den här möjligheten. Med dessa lägenheter breddar vi vårt erbjudande till våra medlemmar och övriga bostadssökande för fortsatt tillväxt av Nyköping, säger Per Morelius, Chef AO Fastighetsutveckling på HSB Södermanland.


Källa: Peab Projektutveckling