Contractor fortsatt starka i Hemavan - bygger 21 attraktiva bostadsrätter


2021-03-03

Vybild över nya gondolbyn och västra Hemavan (bilden är en illustration).
Bild: Foore
Vybild över nya gondolbyn och västra Hemavan (bilden är en illustration).

Exteriörbild Gondolbyn Hemavan (bilden är en illustration).
Bild: Foore

Exteriörbild Gondolbyn Hemavan (bilden är en illustration).Köket i en av lägenheterna (bilden är en illustration).
Bild: Foore
Köket i en av lägenheterna (bilden är en illustration).

Nu står det klart att Contractor kommer att bygga 21 nya bostadsrätter i Hemavan. Det nyproducerade lägenhetshuset med projektnamnet Gondolbyn byggs i fyra plan och ska som namnet antyder ligga perfekt placerat intill gondolliften.
– Förutom det attraktiva läget är det en imponerande byggnad som verkligen sätter nivån för det som ska byggas framöver i Hemavan, säger Contractors projektchef Johan Wikström.

Contractor fortsätter att vara heta på byggmarknaden i Hemavan. Det senaste i raden av projekt är Gondolbyn 5, med 21 bostadsrätter på mellan 68 och 113 kvadratmeter. De största lägenheterna har invändiga trappor som leder upp till en loftvåning med takkupor. Projektet är ett av Contractors allra största hittills i Hemavan, med en entreprenadsumma på cirka 40 miljoner kronor. Redan i november förra året inleddes projekteringsarbetet, vilket innebär att byggstarten kan ske redan 1 april eftersom den delen av projektet är genomförd. Inflyttning är satt till påsken 2022.


”Ett riktmärke för fjällvärldens byggande”
Konstruktionen är en kombination av trä och betong, där den bärande stommen är i betong medan klimatskalets ytterväggar och tak samt innerväggar byggs i träkomponenter levererade av Jörnträhus.

– Själva läget är ju speciellt och det är ovanligt att man bygger så här pass högt i området. Dessutom kommer byggnaden i sig att bli riktigt attraktiv med tanke på hur den är utformad. Jag tror definitivt att Gondolbyn kan bli ett riktmärke för hur det kommer att byggas i Hemavan framöver, säger Johan Wikström.


Drivande kraft i Hemavans utveckling
Contractor har funnits på plats i Hemavan under många år och är vid det här laget väl inarbetade med förutsättningarna på orten, både vad gäller utmaningar och möjligheter. Contractor Hemavans vd Albin Holmberg berättar:

– Vi har jobbat länge för att kunna vara en del av utvecklingen i Hemavan och har skapat en organisation som gör det möjligt för oss att verkligen bidra positivt. Självklart finns det fortfarande utmaningar vad gäller till exempel rekryteringsfrågor och säsongsvariationer. Men vi har varit med så pass länge här nu att vi står starkt rustade för att fortsätta vara en drivande kraft i Hemavans utveckling.


Källa: Contractor Bygg