Kährs introducerar Life – ett trägolv som kombinerar det bästa från två världar


2021-04-13

Kährs Cocoanut Cream Wide.
Bild: Kährs
Kährs Cocoanut Cream Wide.

Kährs Faded Black Wide
Bild: Kährs
Kährs Faded Black Wide

Kährs, en ledande tillverkare och distributör av golv, introducerar en ny typ av trägolv. Kährs Life är ett nytt trägolvssortiment som kombinerar det bästa från två världar där egenskaperna ligger närmare de tåliga vinylgolvens. Ett golv framtaget för de som vill ha ett vackert trägolv med extra tåliga egenskaper. En perfekt balans av det estetiska och det praktiska där funktion möter det vackra naturliga i träet.


Kährs har arbetat med trä i över 160 år. Kvalitet och innovation ligger det småländska företaget varmt om hjärtat och man har varit kända för att leverera premiumgolv i snart ett sekel. Idag finns det en stark trend kring mer hållbara och naturliga trägolv men också kring trägolv med extra tåliga egenskaper.

För att möta den stora efterfrågan av extra tåliga trägolv så introducerar Kährs nu Life, ett nytt sortiment av prisvärda trägolv med enastående design och en tålighet som ligger närmare egenskaperna hos vinylgolven. Designen är modern och ligger i linje med de aktuella färgtrenderna.

Life är klassificerad som Klass 33 - ”Heavy Commercial Use”, den högsta standarden av fanergolv, vilket innebär att golvet är extra motståndskraftigt mot slitning, nötning, slag och fukt. Kährs Life är ett trägolvssortiment som kombinerar det bästa från två världar. Ett golv framtaget för de som vill ha ett vackert trägolv med extra tåliga egenskaper. En perfekt balans av det estetiska och det praktiska där funktion möter det vackra naturliga i träet. Den mattlackade ytan skyddar golvet och gör det än mer motståndskraftigt mot smuts men också mer lättstädat, med bibehållen träkänsla.

– Vi är stolta över att lansera vår nya kollektion Life till marknaden då vi ser en stor efterfrågan av äkta trägolv som är gjorda för att hålla för det verkliga livet, utan att kompromissa på design och utseende, säger Charlotta Persfell, CMO på Kährs.

Med en total tjocklek på 7 mm så är Life också optimal för renovering då det passar med de flesta trösklar och dörrar. Tack vare sin enastående tålighet och det faktum att det är gjort för att klara ”Heavy Commercial Use”, så kan Life installeras i ett antal olika miljöer såsom hotellrum, konferensrum, kontor, hem och sommarstugor. Life finns tillgängligt i olika storlekar och i åtta vackra färgade ekgolv samt två naturliga alternativ, Pure Oak och Pure Walnut.


Källa: Kährs