Mimer anställer Henrik Sjölund som ny bygg- och projektchef


2021-04-14

Henrik Sjölund, ny bygg- och projektchef hos Mimer.
Bild: Mimer
Henrik Sjölund, ny bygg- och projektchef hos Mimer.

Henrik Sjölund tillträder i juni som ny bygg- och projektchef hos Bostads AB Mimer i Västerås. Henrik kommer närmast från Eskilstuna kommunfastigheter där han arbetat som bygg- och fastighetsutvecklingschef. Han har även arbetat med bostadsmarknaden i Västerås på Riksbyggen.

– Vi ska bygga 200 nya lägenheter och renovera lika många per år över tid så jag är mycket nöjd över att vi lyckats rekrytera Henrik till att leda det uppdraget. Han har stor erfarenhet av att bygga nya bostäder på ett tryggt men nytänkande sätt. Han har också ett brett kunnande om fastighetsförvaltning vilket är viktiga erfarenheter för att driva ombyggnadsprojekt på ett klokt sätt. Han har bra ledaregenskaper, är utmanande och kan bygg- och bostadsmarknaden i Västerås. Jag ser fram emot att välkomna Henrik hit i juni så vi kan fortsätta utveckla och leverera nyproducerade hyresrätter med hög standard och ombyggnationer med hög kvalitet, säger Mikael Källqvist, VD för Mimer.

– Det känns fantastiskt och inspirerande att få börja på Mimer där långsiktig hållbarhet är en viktig del, vilket jag vill vara med och fortsätta att utveckla. Mimer är en betydande aktör i Västerås med flera intressanta uppdrag som starkt bidrar till stadsutveckling i en expansiv del av landet. Jag kommer att verka för att utveckla samarbetet både internt och externt så att vi tillsammans med våra samarbetspartners kan tillhandahålla bostäder som är attraktiva och som bidrar till trygga områden för våra kunder. Mimers värderingar med omtanke, nytänkande och engagemang överensstämmer väl med mina egna värderingar, säger Henrik Sjölund.


Källa: Mimer